Johan Inan oppert zeer opvallende oplossing voor linksbuitenpositie bij Ajax | OneFootball

Johan Inan oppert zeer opvallende oplossing voor linksbuitenpositie bij Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·5 settembre 2024

Johan Inan oppert zeer opvallende oplossing voor linksbuitenpositie bij Ajax

Immagine dell'articolo:Johan Inan oppert zeer opvallende oplossing voor linksbuitenpositie bij Ajax
Immagine dell'articolo:Johan Inan oppert zeer opvallende oplossing voor linksbuitenpositie bij Ajax

© IMAGO

Johan Inan sluit niet uit dat Brian Brobbey dit seizoen regelmatig op de linksbuitenpositie zal worden geposteerd. De Amsterdammers zagen de transfer van Kamaldeen Sulemana, die over moest komen van Southampton, klappen. Daarom beschikt de club met Mika Godts in feite maar over een gespecialiseerde linksbuiten na het vertrek van Steven Bergwijn (Al-Ittihad). Daarom zal trainer Francesco Farioli naar creatieve oplossingen op zoek moeten om de negentienjarige Belg rust te kunnen geven.


OneFootball Video


Ajax liet eerder in de window ook al Carlos Forbs vertrekken. De twintigjarige buitenspeler wordt verhuurd aan Wolverhampton Wanderers, dat ook een koopoptie heeft bedongen. Dat was tegen de wil van Farioli, zegt Inan in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. "Farioli was eigenlijk degene die een transfer van Forbs onmiddellijk tegenhield. Hij heeft juist een profiel met zijn diepgang en snelheid en dat heeft Farioli nodig met het voetbal dat hij wil spelen."

Alex Kroes zei eerder dat hij de markt verkent op zoek naar transfervrije alternatieven. "Er zijn nog clubloze spelers, soms met heel veel talent en kwaliteit, die op de een of andere manier nu niet onder contract staan bij een club. Daar zijn we nu toch ook naar aan het kijken of er misschien toch nog iemand bij zit, indien het met Kamaldeen niet goed zal gaan, en we dat geld op een andere manier kunnen besteden", aldus Kroes, toen nog in afwachting van het oordeel van de FIFA over de transfer van Sulemana, die uiteindelijk werd afgekeurd.

Ook Inan zegt dat de komst van een transfervrije speler een 'escape' kan zijn, maar noemt die oplossing 'niet ideaal'. "Veel spelers hebben geen wedstrijdritme, dus ik vraag me af of ze nog iemand vinden die er kan staan." De Ajax-watcher sluit daarom niet uit dat Farioli op zoek gaat naar andere oplossingen. "Ik sluit niet uit dat we bijvoorbeeld Brobbey wat vaker op links gaan zien."

Beoordeling Alex Kroes

Visualizza l' imprint del creator