Feyenoord mag hopen op langer verblijf van Quinten Timber | OneFootball

Feyenoord mag hopen op langer verblijf van Quinten Timber | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 settembre 2024

Feyenoord mag hopen op langer verblijf van Quinten Timber

Immagine dell'articolo:Feyenoord mag hopen op langer verblijf van Quinten Timber
Immagine dell'articolo:Feyenoord mag hopen op langer verblijf van Quinten Timber

© IMAGO

Arne Slot hoopt de selectie van Liverpool komende transferperiode te versterken met Quinten Timber van Feyenoord. De aanvoerder van de Rotterdammers is een van de spelers die zich niets aantrekken van de malaise bij Feyenoord en mag dan ook dromen van een toptransfer. Toch tonen data van SciSports aan dat Timber een transfer naar Liverpool komende transferperiode uit zijn hoofd moet zetten.


OneFootball Video


UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Hoewel een Club Fit van 71 zeker niet aan de lage kant is, zal Timber bij Liverpool amper aan spelen gaan toekomen. Met concurrenten als Ryan Gravenberch, Alexis Mac Allister en Dominik Szoboszlai zal speeltijd dit seizoen voor Timber bij Liverpool vrijwel uitgesloten zijn. De Career Advice Tool van SciSports laat niet voor niets zien dat Timber slechts één ster krijgt op het gebied van speeltijd, wat uiteindelijk funest kan zijn voor de ontwikkeling van Timber.

De middenvelder doet er goed aan om op zijn leeftijd minuten te blijven maken, alvorens hij bij een Europese topclub terechtkomt. Timber, 23 jaar, past qua speelstijl uitstekend bij Liverpool en zou op termijn zeker een dergelijke overstap moeten overwegen. Echter tonen de data aan dat een overstap naar the Reds op dit moment nog te vroeg komt voor de kersverse international van het Nederlands elftal.

Bovenstaande tabel laat zien dat alle middenvelders van Liverpool op dit moment over een hogere Skill beschikken dan Timber, die zelf een gemiddelde van 68,3 heeft. Echter laat zijn Potential wel zien dat de middenvelder het talent heeft om uiteindelijk een meerwaarde te worden bij een club als Liverpool.

Timber's veelzijdigheid in verschillende rollen maakt hem een aantrekkelijke optie voor Liverpool. Hoewel eerdere gesprekken niet tot een akkoord hebben geleid, is de interesse nog steeds groot. De Feyenoorder werkte de afgelopen jaren nauw samen met Slot in De Kuip en maakte een stormachtige ontwikkeling door onder de oefenmeester. Waar Timber in zijn eerste jaar moeite had met het niveau, was de middenvelder afgelopen seizoen van onschatbare waarde in Rotterdam.

De ontwikkeling van Timber is Slot absoluut niet vergeten. De oefenmeester wil de 23-jarige middenvelder uit Utrecht maar al te graag naar Liverpool halen, maar weet ook dat Feyenoord liever niet meewerkt aan een vertrek van Timber. De spelverdeler beschikt op dit moment over een Estimated Transfer Value van 14,5 miljoen euro en werd door Feyenoord in 2022 voor 7,4 miljoen euro opgepikt bij FC Utrecht. Met nog minder dan twee jaar op zijn contract, hoopt Liverpool dat Feyenoord zijn standpunt zal versoepelen en mee zal werken aan een vertrek.

Visualizza l' imprint del creator