Arne Slot kan met Oranje-international ideale opvolger van Mohamed Salah oppikken | OneFootball

Arne Slot kan met Oranje-international ideale opvolger van Mohamed Salah oppikken | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 settembre 2024

Arne Slot kan met Oranje-international ideale opvolger van Mohamed Salah oppikken

Immagine dell'articolo:Arne Slot kan met Oranje-international ideale opvolger van Mohamed Salah oppikken
Immagine dell'articolo:Arne Slot kan met Oranje-international ideale opvolger van Mohamed Salah oppikken

© IMAGO

Liverpool moet serieus rekening houden met een vertrek van Mohamed Salah aan het einde van dit seizoen. De aanvaller ligt nog tot volgend jaar zomer vast bij de Engelse topclub en genoot afgelopen zomer al serieuze belangstelling vanuit Saoedi-Arabië. De 32-jarige Egyptenaar heeft bovendien al meermaals door laten schemeren dat dit zijn laatste seizoen in dienst van the Reds wordt. Donyell Malen van Borussia Dortmund lijkt een prima vervanger.


OneFootball Video


Het mogelijke vertrek van Salah werd afgelopen zomer al opgevangen door de komst van Federico Chiesa. De 26-jarige Italiaan kwam voor slechts twaalf miljoen euro over van Juventus. Engelse media meldden eerder dat de kans echter groot is dat Liverpool de markt opgaat voor nog een vleugelaanvaller. Onder meer de naam van Takefusa Kubo (Real Sociedad) wordt .

Malen blijkt echter ook een zeer goede optie. De 25-jarige Nederlander was vorig seizoen van grote waarde voor Borussia Dortmund, dat onder meer reikte tot de finale van de Champions League, die werd verloren van Real Madrid (0-2). Malen speelde afgelopen voetbaljaargang 38 duels voor die Borussen en was daarin goed voor 15 goals en 5 assists. Zijn contract in het Signal Iduna Park loopt nog tot medio 2026.

Volgens de Career Advice Tool van SciSports zou de rechtsbuiten uitstekend bij Liverpool passen. Met een Club Fit van 81 is de Engelse topclub zelfs de beste club voor de 37-voudig international (9 goals). Hij kan zich door het hoge niveau van zijn medespelers en de competitie uitstekend ontwikkelen op Anfield. Ook de speelstijl en formatie passen goed bij Malen. Alleen de kans op speeltijd is in de huidige situatie vrij matig. Die wordt echter uiteraard groter zodra Salah daadwerkelijk vertrokken is.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Verder blijkt ook dat de speelstijlen van Malen en Salah grotendeels overeenkomen. Zij acteren op het veld beiden als naar binnen komende aanvaller en spelmaker op de vleugel. Zij ontvangen de bal vaak in de halfspace en proberen van daaruit op verschillende manieren kansen te creëren, veelal vanuit het centrum of door naar binnen te snijden. Veel voorzetten hoef je niet te verwachten van dit soort spelers.

Immagine dell'articolo:Arne Slot kan met Oranje-international ideale opvolger van Mohamed Salah oppikken

© SciSports - De speelstijlen van Donyell Malen en Mohamed Salah komen flink overeen.

Visualizza l' imprint del creator