Feyenoord en Ajax kansloos: PSV beste papieren voor Milan van Ewijk | OneFootball

Feyenoord en Ajax kansloos: PSV beste papieren voor Milan van Ewijk | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 agosto 2024

Feyenoord en Ajax kansloos: PSV beste papieren voor Milan van Ewijk

Immagine dell'articolo:Feyenoord en Ajax kansloos: PSV beste papieren voor Milan van Ewijk
Immagine dell'articolo:Feyenoord en Ajax kansloos: PSV beste papieren voor Milan van Ewijk

© IMAGO

Milan van Ewijk heeft zich in de kijker gespeeld van Feyenoord, Ajax en PSV. De rechtsback van Coventry City maakte een uitstekend seizoen door in Engeland en moet dan ook een veelvoud gaan opleveren van wat de club in 2023 betaalde aan sc Heerenveen voor zijn komst. Aan de hand van de data van SciSports zetten we de opties op een rij.


OneFootball Video


Van Ewijk kende een sterk debuutseizoen bij Coventry City: de Oranje-jeugdinternational speelde 49 wedstrijden voor the Sky Blues, waarin hij 2 keer scoorde en 5 assists leverde. De rechtsback kwam vorig seizoen voor ruim vier miljoen euro over van Heerenveen, maar zal nu naar verwachting een stuk meer opleveren. Coventry heeft de vraagprijs van de verdediger, die ook interesse geniet uit de Bundesliga, bepaald op tien miljoen euro.

Nederlandse interesse

Ondanks dat Van Ewijk zijn draai lijkt te hebben gevonden in Engeland, kan de verdediger na één jaar alweer terugkeren. PSV zoekt namelijk een opvolger van Jordan Teze, die op weg is naar AS Monaco. De rechtsback beschikt over een aflopend contract en PSV wil de jeugdexponent een stap als deze niet in de weg zitten. Volgens ESPN geldt Van Ewijk als een van de kandidaten om Teze op te volgen. Net als Kenny Tete van Fulham.

Ook Ajax houdt de verrichtingen van Van Ewijk nauwlettend in de gaten. Tristan Gooijer vertrok onlangs op huurbasis naar PEC Zwolle, waardoor Francesco Farioli voor de rechtsbackpositie alleen de beschikking heeft over Devyne Rensch en Anton Gaaei. Daarbij speelt de clubleiding met de gedachte om Rensch te verkopen, gezien zijn tot medio 2025 lopende contract en de noodzaak voor Ajax om inkomsten uit transfers te verwerven. De Amsterdammers kunnen momenteel niet doorpakken voor gewenste versterkingen door de financiële situatie en moeten eerst verkopen.

Bij Feyenoord is men eveneens gecharmeerd van Van Ewijk. De 23-jarige Oranje-jeugdinternational zou in Rotterdam komen te spelen in een formatie met wingbacks en dat lijkt hem goed te passen. In De Kuip heeft hij echter wel de nodige concurrentie: Bart Nieuwkoop, Givairo Read, Marcus Pedersen en Lutsharel Geertruida kunnen allen op zijn positie spelen. De verwachting is dan ook dat men in Rotterdam eerst ruimte wil maken in de selectie voordat er doorgepakt kan worden voor Van Ewijk.

PSV beste optie voor Milan van Ewijk

De Career Advice Tool van SciSports laat zien dat Van Ewijk bij een transfersom van tien miljoen euro het beste tot zijn recht komt bij PSV. Naast het feit dat de verdediger ruimschoots aan spelen kan toekomen in het Philips Stadion, past hij ook bij de aanvallende speelstijl van Peter Bosz. Wel is er één probleem: Van Ewijk speelt bij Coventry City in een 4-2-3-1-formatie, waarbij hij zo nu en dan als rechtermiddenvelder of als rechtsbuiten fungeert. Hierdoor bestaat de kans dat Van Ewijk enige aanpassingsproblemen zal kennen bij PSV.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Hetzelfde geldt overigens voor Van Ewijk bij Ajax en Feyenoord. De rechtsback lijkt in Amsterdam ook zeker te zijn van een basisplaats, terwijl een overstap naar Feyenoord niet aan te raden is. Door de huidige aanwezigheid van Geertruida maakt Van Ewijk geen schijn van kans op een basisplaats, tonen de data aan. Een terugkeer naar de club waar hij tot 2016 onder contract stond, lijkt zodoende de slechtste optie voor Van Ewijk.

Visualizza l' imprint del creator