Erik ten Hag ziet miljoenenvergoeding tegemoet na ontslag bij Manchester United | OneFootball

Erik ten Hag ziet miljoenenvergoeding tegemoet na ontslag bij Manchester United | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28 ottobre 2024

Erik ten Hag ziet miljoenenvergoeding tegemoet na ontslag bij Manchester United

Immagine dell'articolo:Erik ten Hag ziet miljoenenvergoeding tegemoet na ontslag bij Manchester United
Immagine dell'articolo:Erik ten Hag ziet miljoenenvergoeding tegemoet na ontslag bij Manchester United

© IMAGO

Erik ten Hag is maandag op straat gezet door Manchester United. De oefenmeester verlengde afgelopen zomer nog zijn contract en kan zodoende een behoorlijke ontslagvergoeding tegemoet zien. Ruud van Nistelrooij neemt voorlopig de honneurs waar bij Manchester United en zal worden ondersteund door de huidige technische staf. Hierdoor is Manchester United alleen aan Ten Hag op dit moment een ontslagvergoeding verschuldigd.


OneFootball Video


Volgens Richard Martin van GOAL moet United maar liefst 17,5 miljoen pond (ongeveer 21 miljoen euro) neerleggen om Ten Hag op straat te zetten, meldde de journalist eerder deze maand. Deze financiële last komt op een moment dat de club al onder druk staat door tegenvallende resultaten en stijgende kosten. De ontslagvergoeding is hoog omdat Ten Hag onlangs zijn contract verlengde, wat zijn positie op papier versterkte maar tegelijkertijd de kosten voor een vroegtijdig vertrek drastisch verhoogde.

Als de club eerder, tijdens de zomer, had besloten om afscheid te nemen van de Nederlandse coach, had het de club ‘slechts’ 10 miljoen pond (ongeveer 12 miljoen euro) gekost. Dit bedrag was al aanzienlijk, maar veel minder dan de huidige 17,5 miljoen pond. De late beslissing om de samenwerking te beëindigen, na de contractverlenging, blijkt nu een dure zet die Manchester United financieel nog verder onder druk kan zetten.

Manchester United lijkt met deze keuze opnieuw in een dure valkuil te stappen, een patroon dat de club al enkele jaren kenmerkt met betrekking tot trainerswisselingen. De ontslagpremie van Ten Hag komt bovenop eerdere afkoopsommen die United moest betalen aan voorgangers zoals Ole Gunnar Solskjær en José Mourinho.

Manchester United werd recentelijk met diverse potentiële kandidaten voor de functie van hoofdtrainer in verband gebracht. Zo zou Thomas Tuchel in beeld zijn geweest, maar hij is aangesteld als bondscoach van Engeland. Ook de clubloze Xavi Hernández zou in beeld zijn. Daarnaast worden Edin Terzic (ex-trainer van Borussia Dortmund) en Ruben Amorim (trainer Sporting Portugal) genoemd.

Visualizza l' imprint del creator