Dit bizarre bedrag gaf Manchester United uit aan ontslagvergoedingen sinds vertrek Ferguson | OneFootball

Dit bizarre bedrag gaf Manchester United uit aan ontslagvergoedingen sinds vertrek Ferguson | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28 ottobre 2024

Dit bizarre bedrag gaf Manchester United uit aan ontslagvergoedingen sinds vertrek Ferguson

Immagine dell'articolo:Dit bizarre bedrag gaf Manchester United uit aan ontslagvergoedingen sinds vertrek Ferguson
Immagine dell'articolo:Dit bizarre bedrag gaf Manchester United uit aan ontslagvergoedingen sinds vertrek Ferguson

© IMAGO

Manchester United heeft maandag afscheid genomen van Erik ten Hag na een teleurstellende start van het seizoen. De Nederlandse coach, die afgelopen mei nog werd geprezen voor het winnen van de FA Cup, zag zijn contract verlengd worden na deze prestatie. Desondanks bleek zijn positie onhoudbaar door een reeks teleurstellende resultaten in de eerste weken van het nieuwe seizoen. Ten Hag is daarmee de laatste in een lange lijst van managers die de druk van het leiden van the Red Devils niet kon weerstaan sinds het vertrek van sir Alex Ferguson.


OneFootball Video


Ruud van Nistelrooij, voormalig United-spits, is aangesteld als interim-manager en krijgt de zware taak om het tij te keren. Met zijn 47 jaar en een sterke achtergrond bij de club, hoopt de club dat Van Nistelrooij voor een nieuwe impuls kan zorgen. Hij is de negende manager (inclusief interim-coaches) die de leiding over Manchester United heeft sinds het pensioen van Ferguson in 2013. Ferguson, die de club naar ontelbare titels leidde, liet een grote erfenis achter, maar sindsdien worstelt United om terug te keren naar de absolute top van het Engelse en Europese voetbal.

Manchester United heeft sinds Fergusons vertrek geen Premier League- of Champions League-titel meer gewonnen, ondanks enorme investeringen in spelers en trainers. De clubleiding en haar fans blijven hopen op een terugkeer naar de successen van weleer, maar de voortdurende veranderingen in het management hebben deze droom moeilijk realiseerbaar gemaakt. Hoewel er goede momenten zijn geweest, is het sinds 2013 vooral een periode van wisselende successen en hoge verwachtingen die niet werden waargemaakt. De aanhoudende teleurstellingen hebben ook geleid tot toenemende kritiek op de beleidsvoering van United.

Een van de opvallende aspecten is het bedrag dat Manchester United heeft uitgegeven om trainers te ontslaan sinds het vertrek van Ferguson. In totaal heeft de club meer dan 90,2 miljoen euro aan ontslagvergoedingen uitgekeerd aan voormalige managers. Van David Moyes, die het stokje als eerste overnam van Ferguson, tot aan Ten Hag nu, lijkt de rode draad door deze vergoedingen het gebrek aan geduld en consistentie te zijn. Hoewel elke nieuwe manager hoop bracht op wederopstanding, kwam er telkens een snel einde aan die hoop, vaak door een combinatie van tegenvallende prestaties en de immense druk vanuit de clubleiding en fans.

De afwikkeling van Ten Hag’s vertrek zal Manchester United opnieuw miljoenen kosten, naar verluidt 20,4 miljoen euro. Deze cijfers geven aan hoe lastig het voor United is gebleken om de juiste manager te vinden die de club weer naar structureel succes kan leiden. De druk op Van Nistelrooij zal groot zijn, maar zijn aanstelling als tijdelijke oplossing biedt ook ruimte voor de club om op zoek te gaan naar een duurzame oplossing voor de toekomst.

Visualizza l' imprint del creator