Engeland klopt Litouwen met 10-0 op EK U19, Nederland redt hachje tegen Duitsland | OneFootball

Engeland klopt Litouwen met 10-0 op EK U19, Nederland redt hachje tegen Duitsland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·15 luglio 2024

Engeland klopt Litouwen met 10-0 op EK U19, Nederland redt hachje tegen Duitsland

Immagine dell'articolo:Engeland klopt Litouwen met 10-0 op EK U19, Nederland redt hachje tegen Duitsland

De Belgian Red Flames U19 wisten zich eind vorig jaar te plaatsen voor de tweede ronde in de A-League met oog op het EK 2024. De tegenstanders op weg naar dat EK in Litouwen waren van een haalbare soort, maar het EK haalden ze uiteindelijk niet.

Dromen van het EK in Litouwen mocht steeds meer voor de jonge Flames, die vorig jaar nog het EK in eigen land mochten spelen en dus graag opnieuw naar de eindstrijd willen. Tegen Servië werd echter verloren en dus was het EK weg.


OneFootball Video


Engeland klopt Litouwen met 10-0

Ondertussen is het EK ook helemaal begonnen. In Litouwen ging het thuisland daarbij meteen enorm zwaar onderuit tegen grootmacht Engeland. Uiteindelijk werd het niet minder dan 10-0 voor de jonge Three Lionesses.

Zowel Pritchard als Agyemang zorgden voor een hattrick namens Engeland, terwijl ook Watson, Lia, Potter en Earl de netten deden trillen. Servië deed in dezelfde groep A een slechte zaak door met 1-3 te verliezen van Frankrijk.

Spanje, Ierland, Duitsland en Nederland spelen gelijk in groep B

Dan is de andere groep voorlopig veel en veel spannender. Ierland is voorlopig de verrassing van het toernooi, door in een verschrikkelijk lastige groep meteen topland Spanje op een 0-0 gelijkspel weten te houden.

In het andere duel speelden ook Nederland en Duitsland gelijk. Krüger had de Duitsers een kwartier voor tijd op voorsprong gebracht, maar in de slotminuut kon Hanna Huizinga van Fortuna Sittard alsnog de 1-1 gelijkmaker tegen de touwen werken.

Visualizza l' imprint del creator