EK begint vandaag voor Hancko, Sauer en Trauner | OneFootball

EK begint vandaag voor Hancko, Sauer en Trauner | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·17 giugno 2024

EK begint vandaag voor Hancko, Sauer en Trauner

Immagine dell'articolo:EK begint vandaag voor Hancko, Sauer en Trauner

Het EK gaat vandaag ook beginnen voor Dávid Hancko, Leo Sauer en Gernot Trauner. Slowakije neemt het op tegen België en Oostenrijk speelt maandagavond de openingswedstrijd tegen Frankrijk. Daarmee is het toernooi voor alle zeven Feyenoorders die deelnemen begonnen.

Trauner is met Oostenrijk ingedeeld in Groep D. Naast Frankrijk maken ook Polen en Nederland deel uit van de poule. Of de verdediger van Feyenoord maandagavond in actie gaat komen tegen Les Bleus is twijfelachtig. De rechtspoot heeft niet alleen een training moeten overslaan in aanloop naar de wedstrijd, ook zijn de verwachtingen dat Kevin Danso en Maximilian Wöber centraal achterin de voorkeur krijgen.


OneFootball Video


Wanneer Trauner wel speeltijd krijgt, gaat het zijn debuut worden op een groot eindtoernooi. De verdediger speelde elf duels voor het nationale elftal en deed dat vooral tijdens oefenwedstrijden en in de UEFA Nations League. Dat geldt niet voor Dávid Hancko. De Slowaak maakte weliswaar zijn debuut op het EK van 2020, maar dat bleef slechts beperkt tot zes minuten speeltijd.

Slowakije met Hancko en Sauer treft België om 18:00 uur. In Groep E zijn ook Roemenië en Oekraïne ingedeeld. De verwachtingen zijn dat Hancko als linksback gaat starten en de talentvolle Sauer nog moet toekijken vanaf de bank. De buitenspeler van Feyenoord is een van de jongste spelers die actief zijn op het eindtoernooi. In totaal kwam hij tot twee invalbeurten in de nationale ploeg. Hancko speelde 38 wedstrijden.

Visualizza l' imprint del creator