De sterspeler van Turkije die Nederland de halve finale van het EK kan kosten | OneFootball

De sterspeler van Turkije die Nederland de halve finale van het EK kan kosten | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 luglio 2024

De sterspeler van Turkije die Nederland de halve finale van het EK kan kosten

Immagine dell'articolo:De sterspeler van Turkije die Nederland de halve finale van het EK kan kosten
Immagine dell'articolo:De sterspeler van Turkije die Nederland de halve finale van het EK kan kosten

© IMAGO

Nederland kan zich zaterdagavond plaatsen voor de halve finale van het EK in Duitsland door Turkije te verslaan. In een bomvol Olympiastadion in Berlijn is er voor het team van Ronald Koeman alles aangelegen om de ‘Turkse storm’ te overleven en zich niet gek te maken door de duizenden Turkse fans die aanwezig zullen zijn in het stadion. Het grootste gevaar zal af komen van één man: Hakan Calhanoglu.


OneFootball Video


Niemand heeft bij Turkije zo’n grote invloed als Calhanoglu van Inter. De middenvelder is al sinds jaar en dag de absolute leider in het team van Turkije en zal zijn land zaterdagavond eveneens bij de hand gaan nemen. De dertigjarige middenvelder miste de achtste finale tegen Oostenrijk vanwege een schorsing. Zijn plek werd ingenomen door voormalig Feyenoorder Orkun Kökcü, die opvallend genoeg weer geschorst is voor het treffen met Nederland.

Hierdoor staat het Nederlands elftal zaterdagavond tegenover een topfitte Calhanoglu, die gebrand is om zijn kwaliteiten te tonen. De spelmaker van Inter is misschien wel de meest ondergewaardeerde middenvelder op het Europese strijdtoneel. Calhanoglu, die in het verleden speelde voor onder meer Bayer Leverkusen en AC Milan, groeide bij Inter uit tot een van de beste spelers op zijn positie.

Calhanoglu, aanvoerder van Turkije, is het zelf ook mee eens en vindt zichzelf de beste controleur ter wereld: “Enzo Fernández vijfde, Kimmich vierde, Kroos derde, Rodri tweede en ik eerste”, zei Calhanoglu tegen DAZN. “Omdat ik doelpunten maak, anderen niet. Als je kijkt naar de statistieken, scoor ik nooit van dichtbij, maar van 25 à 30 meter of met een vrije trap. Dat is moeilijk.”

Daarmee is gelijk de grootste kwaliteit van Calhanoglu benoemd: zijn scorendvermogen. De controlerende middenvelder was afgelopen seizoen in veertig wedstrijden goed voor liefst vijftien doelpunten en had daarmee een enorm aandeel in de landstitel van Inter. Calhanoglu speelde zichzelf in de kijker van Bayern München, dat de in Duitsland geboren middenvelder maar al te graag aan de selectie hoopte toe te voegen. Calhanoglu gaf vlak voor het EK aan niet te willen vertrekken bij Inter en zijn focus volledig op het eindtoernooi met zijn land te willen hebben.

Om de kwaliteiten van Calhanoglu beter toe te lichten, gebruiken we het Skill-algoritme van FootballTransfers. Deze waarden geven een duidelijk beeld van de kwaliteiten van een speler, zijn prestaties in het verleden en de ontwikkelmogelijkheden. Calhanoglu beschikt over een Skill van 82,9, waarmee hij een hoger gemiddelde heeft dan zowel Jerdy Schouten (71,7), Tijjani Reijnders (70,2) als Joey Veerman (70,7). Op basis van Skill zou Calhanoglu de beste middenvelder zijn in het team van Ronald Koeman. Zelfs als Frenkie de Jong (80,0) en Teun Koopmeiners (80,4) fit zouden zijn, is Calhanoglu de grote uitblinker.

De ontwikkeling in Skill van Hakan Calhanoglu ten opzichte van Joey Veerman en Jerdy Schouten.

Visualizza l' imprint del creator