Cillessen slaat plank mis en had NEC moeten verruilen voor Champions League-voetbal | OneFootball

Cillessen slaat plank mis en had NEC moeten verruilen voor Champions League-voetbal | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 giugno 2024

Cillessen slaat plank mis en had NEC moeten verruilen voor Champions League-voetbal

Immagine dell'articolo:Cillessen slaat plank mis en had NEC moeten verruilen voor Champions League-voetbal
Immagine dell'articolo:Cillessen slaat plank mis en had NEC moeten verruilen voor Champions League-voetbal

© IMAGO

Jasper Cillessen verlaat NEC na twee seizoenen en keert met zijn transfer naar Las Palmas UD terug in de Spaanse competitie. Eerder speelde de 35-jarige doelman al voor Valencia en Barcelona in LaLiga. Volgens de data van SciSports blijkt de keuze van Cillessen voor de club op de Canarische Eilanden niet de beste optie en had hij zelfs actief kunnen zijn in de kwalificatierondes van de Champions League.


OneFootball Video


NEC verraste in de zomer van 2022 vriend en vijand met de terugkeer van Cillessen, die voor een miljoen euro overkwam van Valencia en daarmee na zes jaar terugkeerde in de Eredivisie. In zijn eerste jaar presteerde Cillessen wisselvallig en liep hij onder meer het WK 2022 mis. Afgelopen seizoen was de 65-voudig international van Oranje een stuk stabieler en kwam hij in totaal 33 wedstrijden in actie.

Na afloop van het successeizoen, dat voor NEC in mineur eindigde door de verloren bekerfinale en het mislopen van Europees voetbal, klonken er vanuit Spanje geruchten over een vertrek van Cillessen uit Nijmegen. Las Palmas ging uiteindelijk over tot actie en bereikte een akkoord met NEC, waar Cillessen nog tot medio 2025 onder contract stond. De Spaanse laagvlieger legde de ervaren sluitpost vast met een tweejarige verbintenis.

NEC en Las Palmas bevestigden woensdag de transfer van Cillessen, die door de Nijmegenaren werd bedankt voor de bewezen diensten. "Toen Las Palmas zich meldde en Jasper aangaf open te staan voor een transfer, wilden we daar als club aan meewerken", legt technisch directeur Carlos Aalbers uit. "Tegen het einde van de carrière is plezier een belangrijke voorwaarde en Jasper heeft een grote staat van dienst voor onze club. We wensen hem veel succes in Spanje en hopen dat we in de toekomst nog iets voor elkaar kunnen betekenen."

Toen Las Palmas zich meldde en Jasper aangaf open te staan voor een transfer, wilden we daar als club aan meewerken. Tegen het einde van de carrière is plezier een belangrijke voorwaarde en Jasper heeft een grote staat van dienst voor onze club.

- Carlos Aalbers (technisch directeur NEC)

Jasper Cillessen had betere opties voor vertrek bij NEC

De Career Advice Tool van SciSports laat zien dat Las Palmas met een Club Fit van 69 op dit moment niet beste keuze is voor Cillessen. De één ster op het gebied van speeltijd lost zichzelf op door het mogelijke vertrek van Álvaro Valles. Echter lijkt de speelstijl van Cillessen niet aan te sluiten bij Las Palmas, waardoor de 35-jarige doelman moeite zal hebben met zich aanpassen aan de speelwijze van de club.

Er lijken volgens de gegevens van het data-analysebureau tal van betere opties voor Cillessen, die een Estimated Transfer Value (ETV) van 900.000 euro momenteel vertegenwoordigt. Zo zou Ferencváros met een Club Fit van 80 een geschikte club zijn geweest voor de routinier. Bij de Hongaarse landskampioen, waar Pascal Jansen volgend seizoen aan het roer staat, zou Cillessen voldoende uitzicht hebben op speeltijd en daarnaast goed passen binnen de speelstijl en formatie.

Cillessen was met zijn ervaring mogelijk een goede toevoeging voor de selectie van Ferencváros, dat zich volgend seizoen via de voorrondes zal proberen te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Cillessen kwam namens Ajax, Barcelona en Valencia gezamenlijk twintig keer in actie in het miljardenbal. Daarnaast stond de sluitpost ook zes duels onder de lat namens de Amsterdammers in de kwalificatierondes van de Champions League.

Door zijn verleden bij Barcelona en Barcelona leek voor Cillessen echter een transfer naar Spanje de enige optie en ook in LaLiga waren er betere opties dan Las Palmas. Real Valladolid leek met een Club Fit van 72 een betere optie, daar deze club door zijn promotie volgend seizoen op het hoogste niveau actief zal zijn. Hoewel volgens de data van SciSports Cillessen hier weinig uitzicht op speelminuten heeft, had het aanstaande vertrek van Jordi Masip hier wel verandering is gebracht.

Visualizza l' imprint del creator