Feyenoord zwaait kind van de club uit na akkoord met Champions League-deelnemer | OneFootball

Feyenoord zwaait kind van de club uit na akkoord met Champions League-deelnemer | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 giugno 2024

Feyenoord zwaait kind van de club uit na akkoord met Champions League-deelnemer

Immagine dell'articolo:Feyenoord zwaait kind van de club uit na akkoord met Champions League-deelnemer
Immagine dell'articolo:Feyenoord zwaait kind van de club uit na akkoord met Champions League-deelnemer

© IMAGO

Ramon Hendriks gaat de Champions League in met VfB Stuttgart. De centrale verdediger komt niet meer in de plannen voor van Feyenoord en mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. Eerder toonde 1. FC Nürnberg al interesse, maar de voorkeur van Hendriks lijkt uit te gaan naar VfB Stuttgart. 1908.nl meldt dinsdag dat beide clubs elkaar gevonden hebben in een akkoord en dat de verdedigers spoedig gepresenteerd zal worden.


OneFootball Video


Van de ene Champions League-club naar de ander. Hendriks staat voor een verrassende overstap naar de nummer twee van de Bundesliga van afgelopen seizoen. VfB Stuttgart zag Hiroki Ito enkele dagen geleden de overstap maken naar Bayern München, waardoor de hoogvlieger van afgelopen seizoen op zoek is naar een degelijke opvolger. In deze zoektocht is men uitgekomen bij Hendriks, die afgelopen seizoen op huurbasis degradeerde met Vitesse.

De 22-jarige verdediger was in eerste instantie in gesprek met 1. FC Nürnberg over een mogelijke overstap, maar Hendriks hoorde lange tijd niets uit Zuid-Duitsland. Inmiddels zijn de contacten weer hersteld, maar lijkt de jeugdexponent van Feyenoord de voorkeur te geven aan het Champions League-avontuur bij VfB Stuttgart, boven de 2. Bundesliga.

1908.nl meldt dat Hendriks in principe definitief de overstap zal maken naar VfB Stuttgart en dat de verwachting is dat de verdediger spoedig gepresenteerd zal worden. Volgens journalist Florian Plettenberg zet de mandekker zijn handtekening onder een contract tot medio 2028 en ontvangt Feyenoord ongeveer 700.000 euro. Het is niet bekend of hier eventuele bonussen of doorverkooppercentages zijn opgenomen.

Hendriks, die in totaal elf keer voor Feyenoord in actie kwam, staat nog tot medio 2026 onder contract in De Kuip. Hij vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 1,1 miljoen euro.

Visualizza l' imprint del creator