Bestuur Ajax zette streep door komst 27-voudig international | OneFootball

Bestuur Ajax zette streep door komst 27-voudig international | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 luglio 2024

Bestuur Ajax zette streep door komst 27-voudig international

Immagine dell'articolo:Bestuur Ajax zette streep door komst 27-voudig international
Immagine dell'articolo:Bestuur Ajax zette streep door komst 27-voudig international

© IMAGO

Michael Valkanis heeft in een uitgebreid interview met Voetbal International teruggeblikt op zijn tijd bij Ajax. De assistent-trainer werkte afgelopen half jaar onder John van ‘t Schip en maakte op sportief gebied een behoorlijk zware periode mee in Amsterdam. De komst van enkele topspelers had het werk van de technische staf makkelijker kunnen maken, maar zij kregen niet hun zin.


OneFootball Video


“Op sommige momenten hebben we onder gepresteerd, dat is een feit”, zegt Valkanis eerlijk. Hoewel de club na de winterstop een enorme opmars maakte, was het niet genoeg om de negatieve tendens te doorbreken. “De wedstrijden in Europa hebben ook veel van ons gevraagd, anders hadden we wellicht wat hoger kunnen eindigen. In iedere wedstrijd na een Europese lieten we punten liggen, omdat de spelers moeite hadden met de belasting.”

De technische staf zag dat probleem al aankomen en vroeg in de winterstop om versterkingen: “Daarom wilden we de selectie ook versterken, maar vanuit de clubleiding werd ons verteld dat er weinig mogelijk was.” Volgens Valkanis moest met de komst van enkele nieuwe spelers, de balans terugkomen bij Ajax: “Voor sommige spelers was het de eerste keer dat ze bij zo’n grote club speelden. We zagen wat een nederlaag met sommige spelers deed. Dat hoort er ook bij, maar het is een leerproces geweest voor deze jonge spelers.”

“Als we meer versterking hadden gehad, waren de resultaten waarschijnlijk beter geweest en hadden we in Europa meer tegenstand kunnen bieden. Waarschijnlijk hadden we dan ook derde kunnen worden”, zo stelt Valkanis. “We wilden bijvoorbeeld graag Dimitris Giannoulis van Norwich City hebben, iemand waarvan we vonden dat hij kwaliteit en ervaring met zich mee zou kunnen brengen. Hij is eerder al eens getipt bij de leiding van Ajax, in de tijd van Marc Overmars. Helaas koos de directie voor iets anders, dat gebeurt soms.”

Giannoulis, inmiddels transfervrij, stond de afgelopen jaren onder contract bij Norwich City en was daar een vaste basisspeler. Afgelopen seizoen kwam de linksback tot 33 wedstrijden in de Championship, waarin hij goed was voor 4 assists. De 27-voudig international van Griekenland staat momenteel ook in de belangstelling van FC Augsburg.

Visualizza l' imprint del creator