Ajax kan sensationele terugkeer Ziyech realiseren voor 10 miljoen euro | OneFootball

Ajax kan sensationele terugkeer Ziyech realiseren voor 10 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3 luglio 2024

Ajax kan sensationele terugkeer Ziyech realiseren voor 10 miljoen euro

Immagine dell'articolo:Ajax kan sensationele terugkeer Ziyech realiseren voor 10 miljoen euro
Immagine dell'articolo:Ajax kan sensationele terugkeer Ziyech realiseren voor 10 miljoen euro

© IMAGO

Ajax weet wat er voor nodig is om de terugkeer van Hakim Ziyech te realiseren. Volgens het Turkse Milliyet staat Galatasaray niet onwelwillend tegenover een snel vertrek van de 31-jarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler. Ziyech speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij de Turkse topclub, die hem deze zomer transfervrij overnam van Chelsea.


OneFootball Video


Ziyech verruilde vier jaar geleden Ajax na 165 duels voor Chelsea, dat 40 miljoen euro betaalde voor de Marokkaans international. In Londen haalde Ziyech nooit zijn oude niveau en na een slepende transfersoap streek hij uiteindelijk vorig jaar neer bij Galatasaray. Hier maakte hij afgelopen seizoen indruk met 8 doelpunten en 4 assists in 23 duels.

Galatasaray besloot om Ziyech definitief in te lijven en de creatieveling tekende een contract tot medio 2025 met een optie voor nog een jaar. De Turkse topclub staat echter volgens de laatste berichtgeving er voor open om Ziyech deze zomer alweer te verkopen. De verwachting is dat Galatasaray mee wil werken aan de transfer wanneer er zeven tot tien miljoen euro wordt betaald.

Er zou wederom interesse zijn uit Saoedi-Arabië voor Ziyech, die vorig jaar ook al in de belangstelling stond van diverse, niet nader genoemd clubs uit het Midden-Oosten. Ook Ajax wordt opnieuw door Milliyet genoemd als geïnteresseerde partij. Ziyech zou zelf ook niet onwelwillend tegenover een vertrek staan.

Ziyech vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 7,2 miljoen euro. Op zijn hoogtepunt, in januari 2021, bedroeg de marktwaarde van de dribbelaar 33,9 miljoen euro, maar door tegenvallende prestaties kelderde deze met bijna 40 procent.

Visualizza l' imprint del creator