Belgische trainer haalt Peter Balette naar Duitsland | OneFootball

Belgische trainer haalt Peter Balette naar Duitsland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·16 luglio 2024

Belgische trainer haalt Peter Balette naar Duitsland

Immagine dell'articolo:Belgische trainer haalt Peter Balette naar Duitsland

Peter Balette nam na tien jaar trouwe dienst afscheid van KAA Gent. De Belgische coach gaat nu een nieuw avontuur aan in Duitsland.

Balette, jarenlang een vertrouwd gezicht bij KAA Gent, zag zijn toekomst elders en heeft nu een nieuwe uitdaging gevonden bij Schalke 04. De Duitse club maakte zijn komst officieel bekend en hij zal daar gaan samenwerken met oude bekende Karel Geraerts.


OneFootball Video


"We zijn verheugd Peter aan ons team toe te voegen, nadat we hem ons project hebben voorgelegd," reageerde Schalke-trainer Geraerts.

"De technische staf is compleet. Peter Balette voegt zich per direct bij het team van Karel Geraerts en staat dinsdag al op het trainingsveld," aldus een verklaring van Schalke 04.

Balette heeft bij KAA Gent meer dan 500 wedstrijden meegemaakt en staat bekend om zijn uitgebreide ervaring en veelzijdige rol binnen de club. In het afgelopen seizoen vervulde Balette voornamelijk de rol van assistent-trainer en teammanager bij KAA Gent.

Balette kan terugblikken op meer dan 20 jaar ervaring als trainer en heeft bijna 700 wedstrijden op zijn naam staan, bij clubs als KRC Genk, Standard Luik en Club Brugge. In de afgelopen drie jaar bekleedde hij de rol van teammanager bij KAA Gent, waar hij ook diende als assistent-trainer, technisch directeur en interim-trainer.

Visualizza l' imprint del creator