Barcelona bereikt persoonlijk akkoord met EK-held en biedt 62 miljoen euro | OneFootball

Barcelona bereikt persoonlijk akkoord met EK-held en biedt 62 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 agosto 2024

Barcelona bereikt persoonlijk akkoord met EK-held en biedt 62 miljoen euro

Immagine dell'articolo:Barcelona bereikt persoonlijk akkoord met EK-held en biedt 62 miljoen euro
Immagine dell'articolo:Barcelona bereikt persoonlijk akkoord met EK-held en biedt 62 miljoen euro

© IMAGO

Barcelona heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Dani Olmo, meldt Fabrizio Romano. De Catalanen moeten nu nog een akkoord bereiken met RB Leipzig over de te betalen transfersom. Olmo zelf wil dolgraag de overstap naar Barça maken. In het Spotify Camp Nou ligt een contract tot de zomer van 2030 voor hem klaar. Hij wordt al maanden in verband gebracht met een terugkeer naar de club waar hij al in de jeugd speeelde.


OneFootball Video


Romano schrijft tevens dat Barcelona een nieuw bod heeft ingediend bij Leipzig. De Spaanse topclub is bereid minimaal 55 miljoen euro te betalen voor de 26-jarige middenvelder. Dat bedrag kan nog oplopen met vier miljoen euro oplopen door 'makkelijk haalbare' bonussen en nog een drie miljoen euro middels 'moeilijke haalbare' bonussen. Leipzig hield eerder vast aan een vraagprijs van zestig miljoen euro.

Olmo voegde zich in januari 2020 bij Leipzig, dat 29 miljoen euro aan Dinamo Zagreb overmaakte om de Spanjaard in te lijven. Bij de Duitse topclub is hij inmiddels uitgegroeid tot een van de smaakmakers. Vorig seizoen kon Olmo door blessureleed slechts 1.715 minuten spelen, verdeeld over 25 duels. Desondanks wist hij nog acht keer te scoren en vijf goals voor te bereiden.

Olmo was ook een van de uitblinkers bij Spanje tijdens het EK in Duitsland, waar la Furia Roja uiteindelijk met de eindzege aan de haal ging door in de finale met 2-1 te winnen van Engeland. De spelverdeler speelde zes wedstrijden en was daarin goed voor drie goals en twee assists. Vooral in de kwartfinale tegen Duitsland was Olmo van grote waarde: hij maakte zelf de eerste goal en gaf in de slotfase van de verlenging de beslissende pass bij de winnende treffer van Mikel Merino.

Nico Williams

Doordat Barcelona vaart zet achter de deal voor Olmo, is de interesse in Nico Williams volgens Sky-journalist Florian Plettenberg op een lager pitje gegaan. De aanvaller van Athletic Club geldt al weken als een van de absolute toptargets van Barcelona. Hij verkiest een langer verblijf in Baskenland volgens The Athletic echter boven een overstap naar de Spaanse topclub.

Visualizza l' imprint del creator