Avusturya - Fransa İddaa Tahmini (17.06.2024) | OneFootball

Avusturya - Fransa İddaa Tahmini (17.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·16 giugno 2024

Avusturya - Fransa İddaa Tahmini (17.06.2024)

Immagine dell'articolo:Avusturya - Fransa İddaa Tahmini (17.06.2024)

Avusturya ile Fransa, bugün saat 22.00'de 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledi

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) üçüncü kez karşılaşmaya hazırlanan Avusturya ile Fransa, bugüne kadarki iki maçta birer galibiyet aldı: 1934 Dünya Kupası (Avusturya 3-2 Fransa) & 1982 Dünya Kupası (Fransa 1-0 Avusturya).
  • Fransa ile oynadığı son 10 resmi maçın sadece birini kazanabilen Avusturya (2B 7M), tek galibiyetini 2008 Dünya Kupası elemelerinde Viyana'da aldı (3-1).
  • Üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonası'nda boy gösterecek olan Avusturya, bu süreçten önceki tek katılımını İsviçre ile ortak ev sahipliği yaptığı 2008'de gerçekleştirmişti.
  • Ülke tarihinin en yüksek Avrupa Şampiyonası derecesini bir önceki turnuvada son 16'ya kalarak kaydeden Avusturya, o turda İtalya'ya uzatmalarda 2-1 mağlup oldu.
  • Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı 10 maçın sadece ikisini kazanabilen Avusturya, bu galibiyetleri bir önceki turnuvanın grup aşamasında Kuzey Makedonya ve Ukrayna'yı yenerek aldı.
  • Üst üste dokuzuncu kez Avrupa Şampiyonası'na katılım hakkı kazanan Fransa, Almanya'nın (14) ardından devam eden en uzun serinin sahibi. Turnuvayı Fransa'dan (2) daha fazla kazanan sadece iki ülke bulunuyor: İspanya (3) ve Almanya (3).
  • Son dört büyük turnuvanın (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) üçünde final oynayan Fransa, 2018 Dünya Kupası'nı kazandı ancak 2022 Dünya Kupası ve EURO 2016'yı ikinci tamamladı. Horozlar'ın bu süreçte finale kalamadığı tek turnuva bir önceki Avrupa Şampiyonası'ydı (son 16).
  • EURO 2024 elemelerindeki 29 golünün 14'ünü Cebelitarık'ı 14-0 mağlup ettiği maçta atan Fransa, o karşılaşmada elemeler tarihinin en farklı galibiyetini aldı (Kasım 2023).
  • Avrupa Şampiyonası elemelerinde Avusturya formasıyla en fazla golde pay sahibi olan oyuncu konumundaki Marcel Sabitzer (4 gol & 2 asist), aynı zamanda ülkesi adına en fazla net pozisyon yaratan (4) ve asist beklentisi üreten (1.6 xA) isimdi.
  • Kylian Mbappe'nin Fransa formasıyla büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) attığı 12 golün tamamı Dünya Kupası'nda geldi. Forma giydiği tek Avrupa Şampiyonası'nda çektiği 14 şutun hiçbirini gole çeviremeyen Mbappe (2021), Fransa'nın elendiği son 16 turu maçında penaltı kaçırdı (vs İsviçre).
  • Antoine Griezmann, EURO 2016'dan bu yana düzenlenen büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) en fazla golde pay sahibi olan Avrupalı oyuncu konumunda (11 gol & 7 asist).
  • Didier Deschamps, Avrupa Şampiyonası tarihinde hem oyuncu hem de teknik direktör olarak kupa kazanan ilk isim olmak istiyor.

İddaa Tahminleri

Çağatay Çelik - Maçkolik: Karşılıklı Gol Var

İki ülke 2022'de karşı karşıya gelseler de bu tarihten sonra köprünün altından çok sular aktı; Avusturya kadrosunun özellikle de ön bölge oyuncularının büyük bölümünü değiştirdi. Zaten disiplinli bir takımlardı ancak Ralf Rangnick'le bunu birkaç basamak daha yukarıya çektiler. Dünyanın en geniş kadrolarından birine sahip Fransa ise biraz saha dışına çıktı. Thuram, ülkedeki genel seçimlere yönelik açıklama yaparken Fransa Futbol Federasyonu Başkanı'ndan yanıt geldi; birkaç yıldız son antrenmanlara katılmadı. Yine de turnuvanın en ciddi favorilerinden biri olduklarını unutmamak gerekiyor. Turnuva şimdiye kadar epeyi gollü geçiyor ve bu müsabakada da Avusturya'nın golü bulacağını düşünüyorum. Karşılıklı goller izleyebiliriz.


OneFootball Video


Samet Çayır - Maçkolik: Karşılıklı Gol Var

EURO 2024 Elemeleri’nde F Grubu’nu Fransa’nın ardından ikinci sırada tamamlayan Avusturya, turnuva biletini kaptı. Bayern Münih, Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick’i takımın başına getirmek istedi ancak Rangnick, teklifi reddetti. Avusturya, turnuva öncesinde iki hazırlık maçı oynadı ve evinde Sırbistan’ı 2-1 mağlup ederken deplasmanda İsviçre ile 1-1 berabere kaldı. EURO 2024’ün favorilerinden Fransa ise evinde oynadığı son iki hazırlık maçında Lüksemburg’u 2-0 mağlup ederken Kanada ile birlikte golsüz berabere kaldı. Fransa’da turnuvaya günler kala grip salgını paniği yaşandı. Mbappe ve Coman da salgına yakalanan futbolcular arasındaydı. Ancak son gelen haberler iki oyuncunun da oynayabileceği yönünde. Fransa elbette ağır favori ancak Avusturya’nın da yabana atılabilecek bir takım olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden karşılıklı gol var seçeneğini öneriyorum.

Hüseyin Çoban - Maçkolik: 2.5 Gol Üst

Avusturya grupta Belçika'nın ardından ikinci olarak turnuvaya gelmeye hak kazanmıştı. Bunda da kendi evlerindeki mağlubiyet temel belirleyici olmuştu. İyi bir takımlar. Formdalar ve golcü kimlikleriyle dikkat çekiyorlar. Fransa ise kuşkusuz bir kez daha turnuvaya favori olarak başlıyor. Bu da sahip oldukları oyuncu ve teknik heyetteki kadronun istikrarına dayanıyor. Grubu süpürdüler ki tek puan kayıplarını son maçta Yunanistan'a karşı yapmışlardı. Hiç istemeyecekleri tarzda bir rakiple turnuva açılışını yapacaklar. Gollü ve keyifli bir müsabaka bekliyorum. 2.5 üst denemeye değer.

Tansu Gürsel - Nesine: Maç Sonucu 2 & 1.5 Gol Üst

D Grubu’ndaki zorlu mücadelede en azından ilk üç için şansını deneyecek olan Avusturya, grubun ve turnuvanın favorilerinden Fransa ile karşılaşıyor. Avusturya özellikle teknik direktörü Ralf Rangnick ile güzel bir uyum yakaladı. Eleme grubunda çok iyi maçlara imza atarken zaman zaman savunmada aksadıklarını gördük. Fransa’nın normal şartlarda turnuvaya düşük tempoyla başlayıp eleme turlarına kadar yalnızca sonucu önemseyeceğini düşünüyordum fakat şu ana kadar oynanan maçlardaki yüksek tempo onları da etikleyebilir. Fransa’nın en az iki gol atarak kazanmasını bekliyorum.

Umut Can Üreyen - Nesine: 2.5 Gol Üst & Karşılıklı Gol Var

Avusturya, turnuvaya hazırlık sürecinde oynadığı son 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Bu karşılaşmalarda gol yollarında oldukça etkili, savunmada ise ne yaptğını bilen bir Avusturya izledik. Zor bir grupta yer alıyorlar ama bu gruptan çıkabilecek potansiyele sahip olduklarını düşünüyorum. Fransa ise İngiltere ile birlikte Avrupa Şampiyonası’nın en büyük şampiyonluk adayları arasında yer alıyor. Oldukça kaliteli bir kadro ile turnuvaya geldiler ve güzel bir başlangıç yapmak isteyeceklerdir. İki takımdan da gelebilecek gollerle 2.5 gol barajının aşılabileceğini düşünüyorum.

Efe Şahin - Misli: Maç Sonucu 2

Fransa’daki grip salgını sona erdi gibi gözüküyor ve Mbappe bu maçta 11’de olacak. Fransa kesinlikle turnuvanın favorilerinden biri olsa da Avusturya hocaları Ralf Rangnick önderliğinde oldukça tehlikeli bir takım haline geldi. Fransa’da Tchouameni maç saatine doğru durumu belli olacak fakat kadro genişliğinde çok aramayacaklardır. Fransa ilk maçında hata yapmayacaktır.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: Karşılıklı Gol Var

Avusturya eleme grubunda sadece tek yenilgi aldı ve grubunu ikinci sırada tamamladı. Hazırlık maçlarında da gayet iyi performans gösterdiler ve çok formda geliyorlar. Fransa'da hazırlık kampının başında Mbappe ve Rabiot'un sakatlık sorunları vardı. İkisinin de ilk 11'de olması bekleniyor. İki takımın da gol bulmasını bekliyorum.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Visualizza l' imprint del creator