AS Roma mengt zich in transferstrijd om Feyenoord-uitblinker | OneFootball

AS Roma mengt zich in transferstrijd om Feyenoord-uitblinker | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22 giugno 2024

AS Roma mengt zich in transferstrijd om Feyenoord-uitblinker

Immagine dell'articolo:AS Roma mengt zich in transferstrijd om Feyenoord-uitblinker
Immagine dell'articolo:AS Roma mengt zich in transferstrijd om Feyenoord-uitblinker

© IMAGO

AS Roma ziet Yankuba Minteh als gewenste aanvallende versterking voor volgend seizoen, zo meldt journalist Gianluca Di Marzio. De negentienjarige buitenspeler werd afgelopen seizoen door Newcastle United verhuurd aan Feyenoord, waar hij zichzelf in de kijker speelde bij diverse clubs uit Europese topcompetities. De Engelse topclub heeft de vraagprijs van Minteh bepaald op dertig miljoen euro.


OneFootball Video


Minteh werd afgelopen zomer voor acht miljoen euro door Newcastle United overgenomen van Odense BK en werd vervolgens direct verhuurd aan Feyenoord. De Gambiaans international groeide in De Kuip uit tot publiekslieveling en veroverde al snel een basisplaats onder Arne Slot. Minteh kwam in totaal 37 keer in actie voor Feyenoord en was hierin goed voor 11 goals en 6 assists.

De goede prestaties van Minteh in het shirt van Feyenoord hebben geleid tot interesse van onder meer Everton, Olympique Marseille en Borussia Dortmund. Volgens Di Marzio is de dribbelaar ook op de radar verschenen bij Roma, waar trainer Daniele De Rossi hem ziet als ideale aanwinst voor de voorhoede. De Italiaanse subtopper neemt komende zomer namelijk afscheid van Romelu Lukaku en Serdar Azmoun, die beiden werden gehuurd afgelopen seizoen.

Eerder deze maand werd bekend dat Minteh, die nog tot medio 2028 vastligt bij Newcastle United, voor dertig miljoen euro mag vertrekken. Dit mede omdat de Engelse topclub momenteel nog niet voldoet aan de Financial Fair Play-regels en met de verkoop van Minteh de kans bestaat dat sterspelers kunnen aanblijven. De vleugelspits vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 22,9 miljoen euro.

Visualizza l' imprint del creator