Arne Slot kan Ajax uit de brand helpen in situatie met Devyne Rensch | OneFootball

Arne Slot kan Ajax uit de brand helpen in situatie met Devyne Rensch | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 settembre 2024

Arne Slot kan Ajax uit de brand helpen in situatie met Devyne Rensch

Immagine dell'articolo:Arne Slot kan Ajax uit de brand helpen in situatie met Devyne Rensch
Immagine dell'articolo:Arne Slot kan Ajax uit de brand helpen in situatie met Devyne Rensch

© IMAGO

Devyne Rensch beschikt over een aflopende verbintenis bij Ajax. Indien de Amsterdammers en de 21-jarige verdediger niet tot een akkoord over een nieuw contract komen, dreigt een transfervrij vertrek. Met een transfer komende winter kan Ajax nog iets verdienen aan Rensch, maar dan moet de club wel op zoek naar een vervanger. Volgens de data van SciSports kan Arne Slot met Liverpool uitkomst bieden met Conor Bradley, die bij de Engelse topclub op een zijspoor zit.


OneFootball Video


Rensch speelt al vanaf 2016 in het shirt van Ajax en maakte op zeventienjarige leeftijd al zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers. In een korte periode groeide de aanvoerder van Jong Oranje uit tot een basisspeler in de Johan Cruijff ArenA, waar hij ook dit seizoen weer de onbetwiste eerste rechtsback is. Rensch kwam zeven van de negen duels in actie en was daarin goed voor één doelpunt en één assist.

Het tijdperk van Rensch nadert vooralsnog het einde, daar het contract van de vleugelverdediger na dit seizoen afloopt. In gesprek met het Algemeen Dagblad bevestigde Rensch onlangs wel dat Ajax met hem door zou willen. "Ik ben een kind van de club. Het zou ook raar zijn als ze niet willen verlengen", stelde hij. De Amsterdamse club legde echter nog geen concrete aanbieding neer bij het management van Rensch.

Rensch stond ook weer negentig minuten binnen de lijnen tegen Fortuna Sittard (5-0 winst) en kwam tot scoren. Zijn treffer ten spijt, vond Kenneth Perez dat er nog genoeg aan te merken viel op het spel van de mandekker. De oud-voetballer is van mening dat het logisch is om te verlengen. "Die moet je proberen te verlengen om dan eventueel te verkopen binnen afzienbare tijd, en dan kijken of je een betere kan vinden", aldus Perez bij ESPN.

Immagine dell'articolo:Arne Slot kan Ajax uit de brand helpen in situatie met Devyne Rensch

© IMAGO - Conor Bradley voorafgaand aan een wedstrijd van Liverpool.

Een beter alternatief lijkt Bradley van Liverpool. De 21-jarige rechtsback moet onder Slot genoegen nemen met een reserverol bij de Engelse topclub en een (tijdelijk) vertrek in de winter lijkt de beste oplossing. Met een Skill van 63,9 is hij volgens het algoritme van FootballTransfers een betere optie rechts achterin dan Rensch, die een Skill heeft van 62,7. Voor de toekomst lijkt de Ajacied met een Potential van 80,5 wel een betere optie dan Bradley, met een Potential van 74,1.

Volgens de data van SciSports is Ajax ook de beste oplossing voor Bradley en zijn jacht op speeltijd. Met een Club Fit van 89 kan de Noord-Ierse international volgens de Career Advice Tool bij de Amsterdammers veel aan spelen toekomen en daarnaast past hij met zijn speelstijl ook uitstekend in de spelopvatting en formatie die wordt gehanteerd door Francesco Farioli.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Bradley streek in 2019 neer in de jeugdopleiding van Liverpool, dat hem voor een onbekend bedrag overnam van Dungannon Swifts FC uit Noord-Ierland. Na drie seizoenen bij the Reds gespeeld te hebben in de hoogste jeugdelftallen werd de mandekker verhuurd aan Bolton Wanderers, waar hij liefst 53 duels in actie kwam. Vorig jaar keerde hij terug en kwam hij onder Jürgen Klopp in totaal 1505 minuten, verdeeld over 23 duels, in actie.

Vorig jaar december zette Bradley zijn handtekening onder een contract bij Liverpool en werd zijn verbintenis met vier jaar verlengd tot medio 2027. De vleugelverdediger zag zijn Estimated Transfer Value (ETV) drastisch stijgen en op het hoogtepunt vertegenwoordigde hij vorige maand een marktwaarde van 7,8 miljoen euro. Inmiddels is deze weer met 400.000 euro gezakt.

Visualizza l' imprint del creator