Alex Kroes verbaast met interesse in voor Ajax atypische parel | OneFootball

Alex Kroes verbaast met interesse in voor Ajax atypische parel | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30 luglio 2024

Alex Kroes verbaast met interesse in voor Ajax atypische parel

Immagine dell'articolo:Alex Kroes verbaast met interesse in voor Ajax atypische parel
Immagine dell'articolo:Alex Kroes verbaast met interesse in voor Ajax atypische parel

© IMAGO

Ajax mengt zich volgens Guillermo Arango van het Colombiaanse RCN Radio in de strijd om Carlos Andrés Gómez. De rechtsbuiten is een van de uitblinkers van Real Salt Lake City en staat ook op de radar bij Borussia Dortmund en Duits landskampioen Bayer Leverkusen. Gómez lijkt het in zich te hebben om het niveau van Ajax te halen. Of een dienstverband in Amsterdam in Ajax een succes zou worden, valt desalniettemin te betwijfelen.


OneFootball Video


Gómez geldt seizoen als een van de absolute smaakmakers van de MLS en kwam in 23 wedstrijden tot 13 goals en 7 assists. Volgens Arango hebben de drie eerdergenoemde clubs in de afgelopen dagen navraag gedaan naar de 'contractuele situatie' van de 21-jarige Colobmiaan. Gómez ligt nog tot eind 2027 vast in de Verenigde Staten. Het is niet bekend wat Salt Lake wil ontvangen voor de tweevoudig international, die een Estimated Transfer Value (ETV) van 3,4 miljoen euro vertegenwoordigt.

Dat er buitenlandse interesse is voor Gómez, valt gezien de data van SciSports goed te begrijpen. Dit seizoen is de rechtspoot de beste buitenspeler van de MLS, nog boven Lionel Messi (Inter Miami). Gómez blinkt uit in het geven van voorzetten en het afronden van kansen. Ook kiest hij over het algemeen goed positie in aanvallende situaties en levert hij prima passes. Zwakke punten van de Zuid-Amerikaan zijn onder meer zijn defensieve positionering en zijn balvastheid.

Gezien zijn Skill van 61,1 lijkt Gómez momenteel nog geen echte concurrent voor Bertrand Traoré te kunnen zijn. De Skill van de Burkinees is namelijk met 67,1 een behoorlijk stuk hoger dan die van de Colombiaan. Door zijn leeftijd kan Gómez echter nog wel doorgroeien. De buitenspeler van Salt Lake heeft een Potential van 70 en heeft daarmee volgens het algoritme van FootballTransfers het potentieel om het huidige niveau van Traoré te ontstijgen.

Desalniettemin lijkt een overstap naar Ajax een zeer gewaagde keuze voor de jonge dribbelaar. Dat komt vooral door de speelstijl van Gómez, die vooral speelt als een klassieke buitenspeler. Een klassieke buitenspeler creëert veelvuldig kansen vanuit balbezit vanaf de flanken. Dit type speler is veel op de flanken te vinden, geeft graag voorzetten en staat er niet om bekend om veelvuldig van buiten het strafschopgebied op doel te schieten.

Immagine dell'articolo:Alex Kroes verbaast met interesse in voor Ajax atypische parel

© SciSports - De speelstijlen van Steven Bergwijn en Carlos Andrés Gómez komen weinig overeen.

Ajax speelt juist weinig met klassieke buitenspelers en heeft het meer op naar binnen komende aanvallers en spelmakers op de flanken. Zowel Steven Bergwijn als Steven Berghuis vervulde deze rollen afgelopen seizoen op de flanken bij Ajax. Zij creëerden kansen vanuit het centrum of kwamen zelf naar binnen om op doel te schieten en gaven juist relatief weinig voorzetten. Het profiel van Gómez is dermate anders, dat het nog maar de vraag is of hij goed past in het systeem van Ajax, waardoor zijn mogelijke komst toch in enige mate als een risico kan worden bestempeld.

Visualizza l' imprint del creator