Hakim Ziyech kan miljoenensalaris tegemoet zien na definitief vertrek bij Chelsea | OneFootball

Hakim Ziyech kan miljoenensalaris tegemoet zien na definitief vertrek bij Chelsea | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·29 giugno 2024

Hakim Ziyech kan miljoenensalaris tegemoet zien na definitief vertrek bij Chelsea

Immagine dell'articolo:Hakim Ziyech kan miljoenensalaris tegemoet zien na definitief vertrek bij Chelsea
Immagine dell'articolo:Hakim Ziyech kan miljoenensalaris tegemoet zien na definitief vertrek bij Chelsea

© IMAGO

Hakim Ziyech en Chelsea zijn eindelijk van elkaar verlost. De aanvallende middenvelder annex rechtsbuiten speelt de komende jaren voor Galatasaray. De landskampioen van Turkije maakte vrijdagavond via de officiële kanalen bekend dat Ziyech definitief wordt overgenomen van de Engelse club.


OneFootball Video


Ook komend seizoen is Ziyech speler van Galatasaray. De voormalig speler van sc Heerenveen, FC Twente en Ajax blijft bij de Turkse topclub, dat de optie tot koop heeft gelicht. Ziyech speelde het afgelopen seizoen al op huurbasis voor Galatasaray en werd afgelopen seizoen landskampioen van Turkije met de club. Hij speelde, mede door blessureleed, slechts achttien officiële wedstrijden voor Cim Bom. Daarin wist hij acht doelpunten en vier assists te noteren.

Galatasaray moet naar verluidt nog ongeveer drie miljoen euro overmaken naar Chelsea om Ziyech definitief in te lijven. Eerder werd er, om de huurdeal te bewerkstelligen, al 3,6 miljoen euro betaald aan de Engelse topclub, waar de ex-speler van onder meer sc Heerenveen, FC Twente en Ajax nog tot medio 2025 onder contract stond. Galatasaray heeft het salaris dat Ziyech tegemoet kan zien officieel bekendgemaakt. De voormalig Ajacied gaat de komende twee seizoenen 2.850.000 euro per jaar verdienen.

Met de definitieve overstap van Ziyech naar Galatasaray, komt er ook in één klap een einde aan alle geruchten over een mogelijke terugkeer naar Ajax. Tussen 2016 en 2020 kwam Ziyech 165 duels in actie voor de Amsterdammers en was hij goed voor 49 doelpunten en 81 assists. Ajax verkocht hem vervolgens voor minimaal veertig miljoen euro aan Chelsea.

Visualizza l' imprint del creator