Besiktas kan misgrijpen James Tavernier met komst van Ajacied oplossen | OneFootball

Besiktas kan misgrijpen James Tavernier met komst van Ajacied oplossen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10 September 2024

Besiktas kan misgrijpen James Tavernier met komst van Ajacied oplossen

Gambar artikel:Besiktas kan misgrijpen James Tavernier met komst van Ajacied oplossen
Gambar artikel:Besiktas kan misgrijpen James Tavernier met komst van Ajacied oplossen

© IMAGO

Het Besiktas van Giovanni van Bronckhorst hoopt zich voor het verstrijken van de transferdeadline nog te versterken met James Tavernier van Rangers FC. De aanvoerder van de Schotse club hoopt zelf ook de overstap te maken, maar heeft daarbij de medewerking nodig van the Gers. Krijgen Besiktas en Tavernier geen groen licht voor de transfer, dan kan Anton Gaaei van Ajax uitkomst bieden.


Video OneFootball


Data van SciSports tonen namelijk aan dat Gaaei en Tavernier een vergelijkbare speelstijl hebben. Het tweetal heeft een Similarity van liefst 100% als het gaat om speelstijl en worden beschreven als Wing Backs. Zowel Gaaei als Tavernier staat erom bekend veel op te willen komen en aanvallend zijn steentje bij te willen dragen aan het spel.

De speelstijl van Anton Gaaei en James Tavernier.

Toch zijn er verschillen te bekennen. Gaaei presteert goed op het gebied van korte schoten, positioneren in het strafschopgebied en het onderscheppen van de bal op de eigen helft. Tavernier daarentegen presteert goed bij het opbouwen van aanvallen, het geven van middellange passes en het passen naar het laatste derde van het veld. Echter, hij scoort laag op het gebied van risicovol balverlies op de helft van de tegenstander, aanvallende kopballen, en korte schoten. Gaaei heeft volgens het databureau moeite met balverlies in gevaarlijke situaties, zowel op de helft van de tegenstander als op eigen helft, en heeft hij moeite om het passen van de tegenstander effectief te onderdrukken.

Gambar artikel:Besiktas kan misgrijpen James Tavernier met komst van Ajacied oplossen

© SciSports - De prestaties van James Tavernier en Anton Gaaei van afgelopen seizoen in respectievelijk de Premiership en Eredivisie. Opvallend is dat Tavernier afgelopen seizoen op basis van data de beste wing back was in Schotland.

Aangezien Gaaei en Tavernier qua speelstijl niet van elkaar verschillen, zou de komst van de Deense rechtsback bestudeerd kunnen worden door Besiktas. Uiteraard zijn er verschillen te vinden in de details, zoals hierboven beschreven. Echter lijkt Gaaei op vele vlakken een prima alternatief. Het is alleen de vraag of Besiktas medewerking gaat krijgen vanuit Amsterdam voor een last-minute vertrek van de 21-jarige verdediger, die nog tot medio 2028 vastligt in de Johan Cruijff ArenA en een Estimated Transfer Value van 4,9 miljoen euro heeft.

Gaaei doorliep de jeugdopleiding van Viborg FF, waar hij in 2021 debuteerde in de hoofdmacht. Bijna twee jaar na zijn eerste duel voor de Denen werd hij voor 4,5 miljoen euro verkocht aan Ajax. Gaaei kende een moeizaam eerste seizoen, waarin hij tot tweemaal toe werd geslachtofferd. "Mentaal gaat het nu ook goed", is de rechtsback eerlijk. "Als ik fouten maak, weet ik hoe ik daarmee om moet gaan”, zegt Gaaei in een interview met Tipsbladet. “Vorig seizoen was het moeilijk, maar ik had veel goede mensen die me hielpen. Het was erg leerzaam en het heeft mij veel gebracht." Uiteindelijk kwam de jonge verdediger 1,634 minuten, verdeeld over 34 wedstrijden, in actie.

Lihat jejak penerbit