Perez: 'Feyenoord zal ook wel twijfels hebben of hij de club verder brengt' | OneFootball

Perez: 'Feyenoord zal ook wel twijfels hebben of hij de club verder brengt' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 Agustus 2024

Perez: 'Feyenoord zal ook wel twijfels hebben of hij de club verder brengt'

Gambar artikel:Perez: 'Feyenoord zal ook wel twijfels hebben of hij de club verder brengt'
Gambar artikel:Perez: 'Feyenoord zal ook wel twijfels hebben of hij de club verder brengt'

© Videostill ESPN

De afgeketste transfer van Calvin Stengs is onderwerp van gesprek bij het programma Dit was het weekend. De rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder stond in de nadrukkelijke belangstelling van Charlotte FC, dat acht miljoen euro voor hem wilde betalen. Alle partijen waren akkoord en daardoor leek niets een overstap meer in de weg te staan. Na de medische keuring sloeg de twijfel echter toe bij de club uit de MLS, die opnieuw met Feyenoord aan de onderhandelingstafel wilde plaatsnemen. Stengs besloot daarna zelf de stekker uit de deal te trekken.


Video OneFootball


Stengs zei dat hij zelf de stekker uit de deal had getrokken, onder meer omdat hij zich nog altijd Feyenoorder voelt. Kenneth Perez denkt dat de waarheid genuanceerder ligt. "Je gaat natuurlijk niet voor niets naar Londen voor een medische keuring. Hij heeft dan veel twijfels, maar op een gegeven moment ga je toch naar Londen voor de keuring. Dan valt die misschien wat tegen voor de kopende partij, die dan opnieuw wil onderhandelen. Hij zegt dat er veel twijfels waren. Er zijn voor een transfer drie partijen nodig: de koper, de verkoper en de speler zelf. Als twee van de drie partijen twijfelen, kun je inderdaad beter niet meer doorgaan met onderhandelen."

Prompt na zijn afgeketste transfer blonk Stengs meteen uit voor Feyenoord: in de met 1-5 gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle was hij goed voor een goal en twee assists. "Het is wel echt goed dat Feyenoord hem terug heeft", vindt Karim El Ahmadi. "Die Ibrahim Osman die ze hebben gehaald is ook niet hetzelfde type speler. Zeker in dit soort wedstrijden is hij misschien wel de meest creatieve speler die ze hebben in de selectie."

Perez plaatst een kanttekening bij het verhaal van zijn collega-analist. "Feyenoord had er wel voor gekozen om hem te verkopen. Dan zullen ze het toch niet helemaal in hem zitten of dachten ze niet dat hij Feyenoord verder zou brengen", aldus de Deen. El Ahmadi geeft de Deen bijval en benoemt dat Feyenoord van plan was Stengs voor acht miljoen euro van de hand te doen, terwijl ze hem voor zes miljoen euro hadden gekocht. "Zeker, dus ze zullen bij Feyenoord ook wel hun twijfels hebben of Stengs degene is die hen verder brengt. Nu is het aan Stengs om het langer te doen en om in de grote wedstrijden ook de belangrijke man te zijn bij Feyenoord."

De 25-jarige creatieveling liet na de wedstrijd tegen PEC Zwolle zelf weten gebrand te zijn om zich weer te laten zien bij Feyenoord. "Ik was geland en belde mijn vriendin op. Ik was de hele week echt getergd om deze wedstrijd te spelen. Ik wilde mezelf laten zien en dat is wel gelukt. Er wordt veel geschreven en dat vind ik naar mij toe misschien niet netjes. Er worden dingen geschreven die gewoon niet waar zijn, zoals dat ik geen drie wedstrijden in de week zou kunnen spelen. Ik heb de afgelopen jaren laten zien dat ik dat wel kan. Die knie is gewoon goed en daar kan ik mee spelen. Men mag die dingen schrijven, maar het is niet waar.”

Lihat jejak penerbit