Mourinho moet pijlen richten op kampioen van PSV na slecht nieuws uit Engeland | OneFootball

Mourinho moet pijlen richten op kampioen van PSV na slecht nieuws uit Engeland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 September 2024

Mourinho moet pijlen richten op kampioen van PSV na slecht nieuws uit Engeland

Gambar artikel:Mourinho moet pijlen richten op kampioen van PSV na slecht nieuws uit Engeland
Gambar artikel:Mourinho moet pijlen richten op kampioen van PSV na slecht nieuws uit Engeland

© IMAGO

Fenerbahçe kan een streep door de komst van Kieran Trippier zetten. Newcastle United wil de 33-jarige vleugelverdediger niet laten gaan op verzoek van trainer Eddie Howe, zo blijkt uit berichtgeving van Sky Sports. De Turkse topclub moet verder zoeken naar een nieuwe rechts en in deze jacht lijkt Shurandy Sambo volgens de data van SciSports een geschikte optie.


Video OneFootball


Vlak voor het einde van de transferperiode in Turkije kwam naar buiten dat Fenerbahçe de strijd aan ging met onder meer Besiktas voor de handtekening van Trippier, die open zou staan voor een vertrek. De 54-voudig Engels international is vooralsnog veroordeeld tot een rol als reserve dit seizoen en kwam tot op heden slechts 94 minuten in actie. Desondanks behoort hij tot de plannen van Howe, die hem absoluut niet meer wil laten gaan.

Fenerbahçe moet zodoende op zoek naar een alternatief voor een versterking op de rechtsbackpositie. Volgens de data van SciSports lijkt Sambo daarin een geschikte optie. De 23-jarige verdediger verruilde deze zomer PSV transfervrij voor Burnley, waar hij vooralsnog weinig in de plannen van trainer Scott Parker voorkwam. Volgens de Career Advice Tool heeft Sambo een Club Fit van 80 met Fenerbahçe, waar hij uitstekend tot zijn recht komt in de speelwijze die José Mourinho hanteert.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst. Deze uitkomst is gebaseerd op landen waarvan de transfermarkt op dit moment nog open is

Sambo lijkt een goed alternatief voor Trippier, daar hij een similarity van 99 procent heeft op basis van speelstijl met de ervaren vleugelverdediger. Beide mandekkers worden aangemerkt als Wing Back en staan bekend om hun hoge mate van betrokkenheid bij aanvallende acties in de vorm van voorzetten, dribbels en het creëren van kansen vanaf de flanken. Sambo en Trippier zijn beide aanvallend ingesteld en noteren iedere wedstrijd meerdere overlapping runs.

Hoewel Sambo pas deze zomer zijn handtekening zette onder een contract tot medio 2028 bij Burnley, lijkt een transfer naar Fenerbahçe een unieke kans voor zowel club als speler. The Clarets kunnen binnen twee maanden een miljoenenwinst boeken op Sambo, die momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 4,8 miljoen euro vertegenwoordigt. De voormalig Nederlands jeugdinternational kan zijn carrière vervolgen bij een Turkse topclub, dat ieder jaar strijdt om de titel en actief is in Europees verband.

Lihat jejak penerbit