Marc Degryse duidt zijn favoriet aan voor de EK-finale: "Het zou de overwinning van het positief voetbal zijn" | OneFootball

Marc Degryse duidt zijn favoriet aan voor de EK-finale: "Het zou de overwinning van het positief voetbal zijn" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·14 Juli 2024

Marc Degryse duidt zijn favoriet aan voor de EK-finale: "Het zou de overwinning van het positief voetbal zijn"

Gambar artikel:Marc Degryse duidt zijn favoriet aan voor de EK-finale: "Het zou de overwinning van het positief voetbal zijn"

Het EK zit er bijna op. Zondagavond wordt de finale gespeeld tussen Engeland en Spanje. We hebben de laatste maand kunnen genieten van een aantal grote talenten op het toernooi.

Een speler die enorm veel indruk maakte, zal zondag ook op het veld staan in de finale. Dan gaat het om Lamine Yamal, die op zijn 16e (net 17 geworden) al heel wat liet zien op het toernooi.


Video OneFootball


"Vooral Yamal is voor mij de speler van het toernooi", begint Marc Degryse bij Het Laatste Nieuws. "Een jongen die dit weekend 17 wordt en nu al bijna altijd de juiste keuze maakt."

"Hij trapt niet tegen een bal, hij stréélt. Yamal heeft de voetballiefhebber zoveel plezier geschonken. Geef hem die onderscheiding dus maar. Zelfs al is hij nog zo jong. Hij kan ermee om. Kijk maar hoe hij Rabiot op zijn plek zette na de halve finale tegen Frankrijk."

"De enige concurrentie voor Yamal die ik zie, komt van Bellingham. Maar enkel als hij de finale zou domineren en Engeland toch het EK wint. Ik zie dat eerlijk gezegd niet meteen gebeuren. En ik hoop dat het anders loopt. Het cynisme van Engeland zou de glans van zo’n EK-beker afmatten" geeft Degryse ook zijn duidelijke favoriet.

"De Engelse fans en analisten zullen Southgate dan misschien vergeven, maar het zal weinig veranderen aan mijn frustraties over hun toernooi. Het voetbal heeft nood aan Spanje als Europees kampioen. Het zou de overwinning van het positief voetbal zijn."

Lihat jejak penerbit