EK vrouwenvoetbal in 2025 op deze Belgische zender te zien | OneFootball

EK vrouwenvoetbal in 2025 op deze Belgische zender te zien | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·14 Agustus 2024

EK vrouwenvoetbal in 2025 op deze Belgische zender te zien

Gambar artikel:EK vrouwenvoetbal in 2025 op deze Belgische zender te zien

De VRT en Sporza hebben de mediarechten verworven om het EK vrouwenvoetbal uit te zenden. Na het EK 2017 en het EK 2021 (in 2022) zal ook het EK 2025 in Zwitserland op de Belgische zender te zien zijn.

Of de Red Flames er zelf zullen bij zijn? Dat zal pas in het najaar blijken na de barrages - te beginnen met een wedstrijd tegen Griekenland. Rond december weten we of de Flames erbij zijn en tegen wie ze zullen spelen.


Video OneFootball


"VRT en Sporza hebben in samenwerking met de European Broadcasting Union, de vereniging van de Europese publieke omroepen, de uitgebreide mediarechten verworven voor televisie, radio en online", klinkt het.

EK in Zwitserland op Sporza

Het EK zal sowieso dus op de openbare omroep te zien zijn van 2 tot 27 juli 2025. Dat heeft de VRT zelf aangekondigd in een persbericht. "Sporza is een trendsetter in het uitzenden en streamen van vrouwensport."

Gambar artikel:EK vrouwenvoetbal in 2025 op deze Belgische zender te zien

"De huidige sportzomer is daar het beste bewijs van, met niet enkel grote aandacht voor vrouwelijke sporters, maar ook vrouwelijke presentatoren, commentatoren en experten in alle sportverslaggeving",  reageert Thomas Swannet, hoofdredacteur van Sporza bij VRT Nws.

"Met de verwerving van de uitzendrechten voor het EK vrouwenvoetbal in 2025 zetten we deze tendens verder en hopen we nog meer Vlamingen te bereiken met topsport van het hoogste niveau", geeft Swannet aan.

Lihat jejak penerbit