Feyenoord ziet strijd losbarsten om Geertruida na nieuws uit Italië | OneFootball

Feyenoord ziet strijd losbarsten om Geertruida na nieuws uit Italië | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 Agustus 2024

Feyenoord ziet strijd losbarsten om Geertruida na nieuws uit Italië

Gambar artikel:Feyenoord ziet strijd losbarsten om Geertruida na nieuws uit Italië
Gambar artikel:Feyenoord ziet strijd losbarsten om Geertruida na nieuws uit Italië

© IMAGO

Feyenoord ziet de strijd om Lutsharel Geertruida losbarsten. Volgens Italiaanse media is naast Aston Villa ook Atalanta nog steeds in de markt voor de 24-jarige verdediger. Om Geertruida los te weken bij de Rotterdamse club is voor de Italianen wel een recordbedrag nodig. Eerder maakte ESPN melding van de torenhoge vraagprijs die Feyenoord verlangt.


Video OneFootball


Geertruida verruilde in 2012 de Sparta Rotterdam voor Feyenoord, waar hij in 2018 debuteerde en uiteindelijk in de jaren daarna uitgroeide tot absolute sterkhouder. Vorig seizoen was de elfvoudig international goed voor 47 optredens in het shirt van de Rotterdammers en kwam hij daarnaast twee wedstrijden in actie voor Oranje op het EK.

De prestaties van Geertruida zijn niet onopgemerkt gebleven in het buitenland. Diverse clubs uit grote Europese competities, waaronder grootmacht Paris Saint-Germain, toonden al interesse. Volgens de meest recente berichtgeving zijn Aston Villa en Atalanta de clubs met concrete belangstelling. De Europa League-winnaar werd eerder ook al genoemd en lijkt de Engelsen nog altijd af te willen troeven.

Dat Atalanta genoemd wordt als geïnteresseerde club voor Geertruida is niet verrassend. De Italiaanse subtopper zag met Hans Hateboer en Nadir Zortea twee opties vertrekken naar respectievelijk Stade Rennes en Cagliari. Atalanta moet zijn transferrecord breken om Geertruida aan te trekken, daar Feyenoord 35 miljoen euro verlangt voor de mandekker. Het huidige record staat op naam van El Bilal Touré, die voor 29,1 miljoen euro werd gekocht van Almería.

Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldde vorige week dat Geertruida in beeld is bij Aston Villa, dat dit seizoen in de Champions League uitkomt. Bij de Engelse subtopper is Matty Cash nagenoeg de enige optie voor Unai Emery aan de rechterkant van de verdediging. Aston Villa heeft volgens ESPN nog altijd de beste papieren om de 24-jarige mandekker in te lijven.

Volgens 1908.nl behoort een contractverlenging ook 'tot de mogelijkheden', maar stelde Geertruida daar een opvallende wens tegenover. Hij wilde graag met rugnummer 7 spelen, maar speelt vooralsnog met rugnummer 4. Na het transfervrije vertrek van Alireza Jahanbakhsh is het eerstgenoemde rugnummer nog altijd vacant.

Lihat jejak penerbit