El Ahmadi verwacht binnen twee weken transfer van Eredivisie-uitblinker | OneFootball

El Ahmadi verwacht binnen twee weken transfer van Eredivisie-uitblinker | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 Agustus 2024

El Ahmadi verwacht binnen twee weken transfer van Eredivisie-uitblinker

Gambar artikel:El Ahmadi verwacht binnen twee weken transfer van Eredivisie-uitblinker
Gambar artikel:El Ahmadi verwacht binnen twee weken transfer van Eredivisie-uitblinker

© Videostill ESPN

Karim El Ahmadi denkt niet dat Tobias Lauritsen nog lang voor Sparta Rotterdam speelt. De 26-jarige Noor speelt sinds de zomer van 2022 bij Sparta, dat hem voor 450.000 euro overnam van Odds BK. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een van de uitblinkers op Het Kasteel. Afgelopen zaterdag kopte hij in de blessuretijd de gelijkmaker tegen FC Twente binnen: 1-1.


Video OneFootball


"Sparta maakte een goede indruk op mij", begon El Ahmadi zijn analyse van FC Twente - Sparta bij ESPN. "En wat Tobias Lauritsen en Arno Verschueren met z'n tweeën laten zien... Dat was echt geweldig. En wat ik al eerder zei: van Lauritsen verwacht ik echt wel dat er binnen twee weken een club komt die hem op gaat halen."

"Ik begrijp echt niet dat er nog geen club is die hem heeft gehaald", vervolgde de oud-middenvelder van onder meer Feyenoord en Aston Villa. "Vorig seizoen was hij natuurlijk al echt goed. Hij kan redelijk tot aardig meevoetballen, is goed met zijn hoofd, kan ballen met zijn borst klaarleggen op Verschueren... Hij is belangrijk voor het spel van Sparta."

Lauritsen staat nog tot volgend jaar zomer onder contract in Rotterdam. Hij vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van de spits bedraagt 2,1 miljoen euro. In mei gaf hij zelf al aan deze zomer graag een transfer te maken. "Ik hoop een stap te maken en ik ben daar ook aan toe. De droom is om naar Spanje te gaan. De manier van voetballen daar past erg goed bij mij". zei hij bij ESPN.

Gerard Nijkamp, de technisch directeur van Sparta Rotterdam, noemde Lauritsen ook nog als mogelijke opvolger van Santiago Giménez bij Feyenoord. "Ik vind Tobias een heel interessant profiel voor clubs als Feyenoord. Omdat hij het bij Sparta, aan de onderkant van het linkerrijtje, al twee jaar laat zien. Ook met zijn assists als spits, over de grond is hij ook echt heel goed. Met die combinatie, die veelzijdigheid van hem, denk ik dat hij een hele interessante speler is voor de top." Vorig seizoen kwam de aanvaller in 33 duels tot 13 goals en 9 assists.

Lihat jejak penerbit