Done deal: RSC Anderlecht ziet opnieuw speelster naar Nederland vertrekken | OneFootball

Done deal: RSC Anderlecht ziet opnieuw speelster naar Nederland vertrekken | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·14 Juni 2024

Done deal: RSC Anderlecht ziet opnieuw speelster naar Nederland vertrekken

Gambar artikel:Done deal: RSC Anderlecht ziet opnieuw speelster naar Nederland vertrekken

RSC Anderlecht werd in de Super League voor het zevende seizoen op rij kampioen. Daarmee tonen ze ook meteen dat ze al jaren de toonaangevende ploeg zijn. Volgend seizoen willen ze een achtste titel op rij ambiëren.

Om de doelstellingen te verwezenlijken denkt de ploeg nu al aan de nodige versterkingen. Maar ook uitgaand beweegt er heel wat bij de ploeg. Zo vertrok eerder Lore Jacobs al voor een avontuur in het buitenland.


Video OneFootball


Net als Jacobs, die naar PSV trekt, verhuist ook Esther Buabadi naar de Nederlandse Eredivisie. ZIj heeft een contract getekend bij Feyenoord en zal dus ook niet langer te vinden zijn op de Belgische velden. RSC Anderlecht heeft het nieuws al bevestigd.

De jonge aanvalster kiest dus andermaal voor een nieuw avontuur. Voor haar periode bij Anderlecht was ze ook al actief bij onder meer Zulte Waregem en Club Brugge, nu kiest ze voor een avontuur in Rotterdam in Nederland.

Veel geloof bij Feyenoord

"Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan een goed seizoen waarin we er alles aan gaan doen om de doelstellingen te behalen", aldus Buabadi in een reactie op de webstek van Feyenoord Rotterdam bij haar aanstelling.

En ook Feyenoord zelf gelooft erin, bij monde van Manon Melis: "Esther is in onze ogen een talentvolle speelster die met haar snelheid en individuele actie een toegevoegde waarde voor het team is. Bovendien beschikt ze al over de nodige nationale en internationale ervaring."

Lihat jejak penerbit