Calvin Stengs legt uit waarom transfer naar Charlotte FC klapte: 'Dat voelde niet goed' | OneFootball

Calvin Stengs legt uit waarom transfer naar Charlotte FC klapte: 'Dat voelde niet goed' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 Agustus 2024

Calvin Stengs legt uit waarom transfer naar Charlotte FC klapte: 'Dat voelde niet goed'

Gambar artikel:Calvin Stengs legt uit waarom transfer naar Charlotte FC klapte: 'Dat voelde niet goed'
Gambar artikel:Calvin Stengs legt uit waarom transfer naar Charlotte FC klapte: 'Dat voelde niet goed'

© IMAGO

Calvin Stengs is in gesprek met De Telegraaf dieper ingegaan op zijn afgeketste transfer naar Charlotte FC. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler van Feyenoord leek op weg naar de MLS-club, maar dinsdagavond klapte de deal. Stengs zegt dat hij wel door de medische keuring is gekomen, maar dat de dokters toch twijfelden door het littekenweefsel in zijn knie.


Video OneFootball


De linkspoot zou voor acht miljoen euro naar de Amerikaanse club verkassen. Dat bedrag kon middels bonussen nog oplopen tot tien miljoen euro. Dat men in Rotterdam genoegen nam met een relatief lage transfersom, is onder meer te verklaren door de gemaakte afspraken met Stengs en diens entourage. Tijdens de onderhandelingen met de Rotterdamse club legden Stengs en zijn begeleiders de eis op tafel dat Feyenoord zou meedenken als er in de (nabije) toekomst een mooie kans voorbij zou komen.

Na de medische keuring voelde ik opeens niet meer het volledige vertrouwen

- Calvin Stengs over zijn afgekeurde transfer naar Charlotte FC

"Na de medische keuring voelde ik opeens niet meer het volledige vertrouwen", vertelt de 25-jarige dribbelaar over zijn afgeketste overgang. Hij zegt dat de doktoren 'iets vonden' van zijn knie. "De testresultaten werden naar Amerika gestuurd en daarna wilde de club weer in gesprek met Feyenoord. Dat voelde niet goed.”

Dat betekent volgens de Oranje-international echter niet dat zijn knie niet in orde is. "Dat vind ik het vervelende van dit alles. Die knie is gewoon oké. Maar door de operatie die ik heb ondergaan, zagen de medici littekenweefsel. Dat zie je namelijk in elke geopereerde knie. Maar voor Charlotte FC was dat een ding. Terwijl ik na mijn operatie 95 procent van alle minuten voor Feyenoord heb gespeeld. En in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal voelde ik me topfit.”

Moeite met het verleggen van de focus naar een nieuw seizoen met Feyenoord heeft Stengs absoluut niet. "Door het lange wachten in Londen kreeg ik de tijd om alles nog eens voor mezelf op een rijtje te zetten. De club, het prachtige stadion, het Legioen dat me altijd heeft gesteund en het spelen in de Champions League: voor mij was het duidelijk wat ik wilde. Ik sta tot de zomer van 2027 onder contract bij Feyenoord en ga alles geven wat ik in me heb.”

Lihat jejak penerbit