Antwerp krijgt uitstel omdat het extra bewijsvoering inleverde, club wil wedstrijd(en) achter gesloten deuren vermijden | OneFootball

Antwerp krijgt uitstel omdat het extra bewijsvoering inleverde, club wil wedstrijd(en) achter gesloten deuren vermijden | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·3 September 2024

Antwerp krijgt uitstel omdat het extra bewijsvoering inleverde, club wil wedstrijd(en) achter gesloten deuren vermijden

Gambar artikel:Antwerp krijgt uitstel omdat het extra bewijsvoering inleverde, club wil wedstrijd(en) achter gesloten deuren vermijden

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft dinsdag de behandeling van de zaak Club Brugge - Antwerp uitgesteld naar dinsdag 17 september. Het bondsparket wil enkele stukken, die Antwerp maandagavond nog toevoegde, bestuderen voor het een vordering bepaalt.

Aan het einde van de wedstrijd in het Jan Breydelstadion op 18 augustus liep de situatie uit de hand na een tweede gele kaart voor Denis Odoi.


Video OneFootball


Net nadat Nilsson een penalty had gescoord, bleef hij na een duel op het veld liggen. Op dat moment stuiterde een vuurpijl vanuit het Antwerp-vak over hem heen. Vanuit dat vak werden nog twee vuurpijlen afgeschoten richting de supporters van de thuisploeg, waarbij twee mensen gewond raakten.

Het bondsparket heeft Antwerp, als verantwoordelijke voor zijn supporters, gedagvaard voor het Disciplinair Comité. Het plan was om het dossier dinsdag te behandelen, waarbij het bondsparket een straf zou eisen. Die straf zou kunnen variëren van geldboetes tot het spelen van wedstrijden, al dan niet gedeeltelijk, achter gesloten deuren.

Antwerp heeft echter op maandagavond nog extra documenten ingediend die volgens het bondsparket van groot belang kunnen zijn voor het bepalen van de straf. Deze stukken bevatten bewijs van de maatregelen die de club al heeft genomen en nog wil nemen om dit soort incidenten te voorkomen, evenals de stappen die zijn ondernomen na het wangedrag op 18 augustus.

Om het bondsparket de tijd te geven deze nieuwe informatie te bestuderen, is de behandeling van het dossier met twee weken uitgesteld. Op 17 september zal het opnieuw aan bod komen.

Lihat jejak penerbit