'Antwerp hakte ferme knoop door, sterke speler ziet oplossing bij Spaanse topclub' | OneFootball

'Antwerp hakte ferme knoop door, sterke speler ziet oplossing bij Spaanse topclub' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·12 Juli 2024

'Antwerp hakte ferme knoop door, sterke speler ziet oplossing bij Spaanse topclub'

Gambar artikel:'Antwerp hakte ferme knoop door, sterke speler ziet oplossing bij Spaanse topclub'

Royal Antwerp FC werkt druk aan de ploeg voor volgend seizoen. Een tijdje geleden maakten ze wat dat betreft ook een beslissing over Soumaïla Coulibaly. Die heeft nu wel een nieuwe opdracht te strikken.

Royal Antwerp FC besloot eind juni om de aankoopoptie van Soumaïla Coulibaly niet te lichten. Dat heeft te maken met het feit dat The Great Old de transfer van de 19-jarige Bulgaar Rosen Bozhinov wist af te ronden.


Video OneFootball


Coulibaly werd afgelopen seizoen gehuurd van Borussia Dortmund. Begin dit jaar leek Antwerp de optie in zijn contract te lichten, mogelijks zelfs om hem met winst door te verkopen, maar nu komt het dus toch niet zover.

Gambar artikel:'Antwerp hakte ferme knoop door, sterke speler ziet oplossing bij Spaanse topclub'

Na zijn blessure kon de Fransman geen plekje meer in het elftal van Mark van Bommel afdwingen. Bovendien was de aankoopsom van 7,35 miljoen euro een te stevig bedrag. Antwerp wilde Coulibaly wel nog een extra seizoen huren.

Transfer voor Coulibaly naar Real Betis Sevilla

Dat was geen optie voor Borussia Dortmund, waar hij nog een contract heeft tot juni 2026. Coulibaly zelf wou een definitieve transfer maken tijdens deze zomermercato richting een Europese topcompetitie, zo klonk het bij zijn entourage.

Volgens Transfermarkt ligt zijn actuele marktwaarde op 6 miljoen euro. Nu lijkt hij op weg naar Real Betis Sevilla. Dat geven verschillende Spaanse bronnen ondertussen aan. Mogelijk komt er op die manier een definitieve oplossing voor Coulibaly.

Lihat jejak penerbit