Albanië heeft opvallend record op zak, maar gaat toch de boot in tegen Italië | OneFootball

VOETBALKRANT.COM

·15 Juni 2024

Albanië heeft opvallend record op zak, maar gaat toch de boot in tegen Italië

Gambar artikel:Albanië heeft opvallend record op zak, maar gaat toch de boot in tegen Italië

Italië heeft zaterdag zijn eerste groepswedstrijd gewonnen. Het werd 2-1 tegen Albanië, dat na deze wedstrijd wel een record op zak heeft.

Italië nam het zaterdagavond op tegen Albanië. De regerende Europese Kampioen wist wat het moest doen nadat Spanje al overtuigend met 3-0 won van Kroatië.

Video OneFootball

Italië tegen Albanië, een uitgesproken favoriet is er dan wel. Toch verliep niet alles volgens plan bij de Italianen, die op papier de thuisploeg waren.

Snelste EK-doelpunt aller tijden

Albanië kon na 23 seconden spelen al het snelste doelpunt ooit maken op een EK. Geheel onverwacht, na een verdedigende blunder, trof Bajrami raak.

Met een record op zak, gingen de Albanese fans al uit hun dak. Lang duurde het echter niet voor Italië de scheve situatie weer recht kon trekken.

Bastoni had zo'n elf minuten nodig om de gelijkmaker tegen de touwen te trappen. Een vijftal minuten later knalde Barella de Italianen op voorsprong met een heerlijke knal.

Ook na de rust bleef Italië de beste ploeg op het veld. Veel kon Albanië niet tegenprikken, al hielden ze wel erg goed stand.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Albanië een geweldige kans op de gelijkmaker. Na een heerlijke diepe bal was het Manaj die net niet goed genoeg kon afwerken.

Met het record van snelste doelpunt ooit op het EK, zullen de Albanezen ongetwijfeld blij zijn. Toch blijven ze waaschijnlijk met een zure nasmaak achter. Hoewel Italië de betere ploeg was, blijft het verschil slechts één doelpunt en had Albanië altijd nog voor een verrassing kunnen zorgen.