Servië dreigt EK te verlaten als Kroatië en Albanië niet gestraft worden | OneFootball

Servië dreigt EK te verlaten als Kroatië en Albanië niet gestraft worden | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·20 Juni 2024

Servië dreigt EK te verlaten als Kroatië en Albanië niet gestraft worden

Gambar artikel:Servië dreigt EK te verlaten als Kroatië en Albanië niet gestraft worden

Als de Europese voetbalbond UEFA Kroatië en Albanië geen straf oplegt voor het gedrag van de supporters, dan dreigt Servië zich terug te trekken van het EK voetbal in Duitsland. Dat meldt De Telegraaf.

Volgens Jovan Surbatovic, algemeen secretaris van de Servische voetbalbond, riepen de fans van de twee landen tijdens hun onderlinge duel van afgelopen woensdag (2-2) dat Serviërs ‘vermoord’ moeten worden en vervolgens aan een boom moeten worden gehangen.


Video OneFootball


Zelf werd Servië eerder al gestraft voor wangedrag op de tribunes. “Wij werden gestraft voor individuele gevallen en onze fans gedroegen zich veel beter dan de anderen. Wat daar is gebeurd is schandalig en we zullen de UEFA om sancties vragen, zelfs als dat betekent dat we mogelijk niet verder zullen spelen”, aldus Surbatovic tegen de Servische omroep PTC.

Servië ontving woensdag een geldboete na racistisch gedrag van de supporters. De bond van het niet aan het EK deelnemende Kosovo had een klacht ingediend over ‘Servische fans die politieke, chauvinistische en racistische boodschappen tegen Kosovo lieten zien’.

Lihat jejak penerbit