Timon Wellenreuther geeft duidelijkheid over rol na contractverlenging bij Feyenoord | OneFootball

Timon Wellenreuther geeft duidelijkheid over rol na contractverlenging bij Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 juillet 2024

Timon Wellenreuther geeft duidelijkheid over rol na contractverlenging bij Feyenoord

Image de l'article :Timon Wellenreuther geeft duidelijkheid over rol na contractverlenging bij Feyenoord
Image de l'article :Timon Wellenreuther geeft duidelijkheid over rol na contractverlenging bij Feyenoord

© IMAGO

Timon Wellenreuther verlengde deze week zijn contract bij Feyenoord tot medio 2027 en hoopt komend seizoen onder de nieuwe trainer Brian Priske uit te groeien tot eerste doelman. De Duitser moest de afgelopen twee seizoenen genoegen nemen met een reserverol achter Justin Bijlow, maar door diens aanhoudende blessureleed deed Feyenoord veelvuldig een beroep op de tweede man.


Vidéos OneFootball


De afgelopen twee jaar kwam Wellenreuther liefst veertig keer in actie namens Feyenoord. Daarin hoefde de Duitser gemiddeld minder dan één doelpunt per wedstrijd te incasseren (37 stuks) en hield hij 16 keer zijn doel schoon. Hoe goed hij het echter ook deed, telkens als Bijlow weer fit geraakte zette Priskes voorganger Arne Slot de Nederlandse nummer één weer onder de lat.

Ik teken niet voor drie jaar bij om op de bank te zitten, dat is zeker waar

- Timon Wellenreuther wil voor zijn kans gaan bij Feyenoord

Wellenreuther besloot dus zijn handtekening onder een nieuw contract bij Feyenoord te zetten, terwijl hij eerder had aangegeven komend seizoen - waar dan ook - als eerste keus te willen fungeren. In gesprek met RTV Rijnmond bezweert de Duitser echter dat hij geen toezeggingen heeft gekregen over de pikorde. "Het is de trainer die daarover beslist, maar het mag duidelijk zijn dat ik voor mijn kans wil gaan. Ik teken niet voor drie jaar bij om op de bank te zitten, dat is zeker waar", klinkt het.

Priske maakt vooralsnog een prima indruk op Wellenreuther: "Het is een aardige vent en een harde werker. We zijn blij dat hij er is en we wachten op de eerste echte wedstrijd om te laten zien aan onze fans hoe goed we spelen en hoe goed Priske is", zegt de keeper. De Deen, die overkwam van Sparta Praag, laat zijn elftal voorlopig in een 3-4-3-systeem aantreden. Hoewel dat op het veldspel grote invloed heeft, verandert er voor Wellenreuther persoonlijk niet zo veel: "Voor mij maakt het niet heel veel uit, want ik speel graag ver voor mijn doel. Dat komt ook omdat onze verdediging altijd hoog staat."

À propos de Publisher