Hans Kraay wekt verbazing: ‘Justin Bijlow binnenkort weer eerste keeper van Feyenoord’ | OneFootball

Hans Kraay wekt verbazing: ‘Justin Bijlow binnenkort weer eerste keeper van Feyenoord’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 août 2024

Hans Kraay wekt verbazing: ‘Justin Bijlow binnenkort weer eerste keeper van Feyenoord’

Image de l'article :Hans Kraay wekt verbazing: ‘Justin Bijlow binnenkort weer eerste keeper van Feyenoord’
Image de l'article :Hans Kraay wekt verbazing: ‘Justin Bijlow binnenkort weer eerste keeper van Feyenoord’

© IMAGO

Timon Wellenreuther is het seizoen begonnen als eerste doelman van Feyenoord. De Duitser krijgt daarmee de voorkeur boven Justin Bijlow, die jarenlang de voorkeur kreeg onder de lat in De Kuip. Wellenreuther maakte zaterdag tegen zijn voormalige werkgever Willem II (1-1) geen al te beste indruk en Hans Kraay junior sluit dan ook niet uit dat Bijlow op termijn weer de voorkeur krijgt.


Vidéos OneFootball


"Het is meer dat ik me zorgen maak om de keepers bij Feyenoord”, begint Kraay zijn betoog over Feyenoord in zijn eerste column voor Voetbal International. De analist en tevens oud-prof was niet onder de indruk van het optreden van Wellenreuther zaterdag: “Dat eerste keeper zijn een andere druk met zich meebrengt en dat Wellenreuther daaronder lijdt. Hij komt overdreven wild uit tegen PSV bij een 4-3 voorsprong voor Feyenoord, penalty, 4-4. En tegen Willem II stormt hij wéér onbesuisd zijn doel uit bij die 1-1 van Kian Vaesen.”

Volgens Kraay heeft Wellenreuther wel degelijk zijn waarde voor Feyenoord bewezen: “Timon Wellenreuther was anderhalf jaar lang de geruisloze, maar uitstekende stand-in voor Justin Bijlow, met als hoogtepunt die geweldige redding in het kampioensjaar, op dat schot van Mohammed Kudus bij een 2-2 tussenstand.” De keuze van Brian Priske om Wellenreuther de voorkeur te geven, betaalde zich in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal uit: “Supporters superblij met die redding in de penaltyserie om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV…”

Toch denkt de analist dat Wellenreuther snel naar de bank verdreven zal worden: ‘Ik denk dat Feyenoord-icoon Justin Bijlow snel weer eerste keeper is.” In totaal speelde Bijlow tot nog toe 143 wedstrijden voor de club, waarin hij 54 keer zijn doel schoonhield. Ondanks de prima prestaties van de sluitpost heeft hij zich door zijn blessuregevoeligheid toch niet altijd even betrouwbaar getoond. De afgelopen drie seizoenen miste Bijlow zeventig wedstrijden voor club en land. De keeper raakte in 2023 onder meer twee keer geblesseerd aan zijn pols en moest ook lang rust houden na kwetsuren aan zijn voet (in het seizoen 2021/22) en kuit (2023/24).

À propos de Publisher