Sjoerd Mossou onthult reden dat Memphis Depay nog altijd zonder club zit | OneFootball

Sjoerd Mossou onthult reden dat Memphis Depay nog altijd zonder club zit | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27 août 2024

Sjoerd Mossou onthult reden dat Memphis Depay nog altijd zonder club zit

Image de l'article :Sjoerd Mossou onthult reden dat Memphis Depay nog altijd zonder club zit
Image de l'article :Sjoerd Mossou onthult reden dat Memphis Depay nog altijd zonder club zit

© IMAGO

Sjoerd Mossou denkt dat Memphis Depay nog altijd transfervrij is door zijn zaakwaarnemer. De spits, die deze zomer uit zijn contract bij Atlético Madrid liep, liet zijn belangen eerder behartigen door Sports Entertainment Group (SEG). Een aantal jaar gelden is hij echter gewisseld naar het bedrijf CRESTA, volgens de journalist onder meer vanwege het conflict met Stefan de Vrij.


Vidéos OneFootball


Mossou heeft geen hoge dunk van de Belgische onderneming. "Dat zijn juridisch adviseurs. Ze begeleiden wel wat spelers, onder andere Romelu Lukaku, maar het is niet per se een uitgesproken agentschap zoals SEG of Jorge Mendes dat is", legt Mossou uit in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad.

Volgens de verslaggever is het belang van een goede zaakwaarnemer de laatste jaren flink toegenomen. "Wat er wel een beetje aan de hand is, de laatste jaren, is dat in het top van het voetbal die agentschappen wel heel bepalend zijn geworden. Vroeger kon je je eigen zaakwaarnemer zijn als speler, zeker in de middenklasse. Dan nam je je vader erbij en een advocaat en werd het ook wel geregeld. Maar als jouw agent of jouw zaakwaarnemer niet het netwerk heeft om in de hoogste laag van Europa zaken te doen, dan is dat echt moeilijker geworden."

"Ik kan dat niet helemaal los van elkaar zien, eerlijk gezegd", zegt Mossou over de samenwerking met CRESTA en het uitblijven van een nieuwe club voor Depay. "Daar zullen ze bij CRESTA misschien wel boos om worden, maar ik kan me niet voorstellen dat als Memphis bij een volwaardig zaakwaarnemerskantoor had gezeten, dat hij eind augustus nog transfervrij zou zijn geweest."

De dertigjarige aanvaller lijkt volgens de laatste geruchten terug te keren naar Frankrijk, waar hij al met succes bij Olympique Lyon speelde. Nu is de Oranje-international op de radar van OGC Nice verschenen. Er zullen echter 'grote financiële inspanningen' geleverd moeten worden om Depay naar de Allianz Riviera te kunnen halen, schreef Foot Mercato eerder.

À propos de Publisher