Memphis komt met verrassende uitleg over overstap naar Corinthians | OneFootball

Memphis komt met verrassende uitleg over overstap naar Corinthians | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 septembre 2024

Memphis komt met verrassende uitleg over overstap naar Corinthians

Image de l'article :Memphis komt met verrassende uitleg over overstap naar Corinthians
Image de l'article :Memphis komt met verrassende uitleg over overstap naar Corinthians

© IMAGO

Memphis Depay vond met Corinthians, ruim twee maanden na zijn vertrek bij Atlético Madrid, een nieuw onderkomen. In gesprek met de Braziliaanse pers heeft de dertigjarige aanvaller zijn keuze verder toegelicht. Memphis zette zijn handtekening onder een contract tot eind 2026 en zal een astronomisch salaris opstrijken. Dit wordt naar verluidt betaald door hoofdsponsor Esportes da Sorte.


Vidéos OneFootball


Het was een lange zoektocht voor Memphis, die deze zomer met tal van club in verband werd gebracht. Een avontuur in een grote Europese competitie leek in het verschiet te liggen, maar uiteindelijk verraste de 98-voudig Oranje-international vriend en vijand door Europa achter zich te laten. Memphis bezegelde deze week zijn overstap naar Corinthians, waar hij door uitzinnige fans werd verwelkomd.

In gesprek met Braziliaanse media heeft Memphis voor het eerst tekst en uitleg gegeven over zijn keuze voor Corinthians. "Waarom ik ben hier naartoe ben gekomen, is voor mij heel simpel', begon hij. "Ik ben in Nederland opgegroeid met Afrikaanse roots, ken de competities in Europa en heb voor veel ploegen gespeeld. Naarmate ik ouder werd, vroeg ik mezelf af: wat kan ik doen om gelukkiger te worden? Dat is dicht bij mijn gevoel blijven. Alles in mijn leven dient een doel en dit avontuur maakte mijn hart blij."

Corinthians had daarnaast een goed verhaal om Memphis naar eigen zeggen te overtuigen. "De energie die ik kreeg, de inspanningen van de club, de ontvangst van de supporters... Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt", vult de multifunctionele aanvaller aan. " Misschien spelen we in Europa op een hoger niveau, maar je kunt niet ontkennen dat het authentieke voetbal uit Brazilië komt. Dit is het Mekka van het voetbal."

Memphis vervolgt zijn verhaal en legt uit dat zijn beweegredenen om naar Brazilië te vertrekken verder aan dan het voetballende aspect. "Natuurlijk wil ik hier laten zien wat ik kan, maar we moeten ook beseffen dat Brazilië een andere wereld is dan Europa", aldus Memphis. " Ik vind het moeilijk om mijn gevoel onder woorden te brengen, maar ik denk dat ik doelbewust deze kant ben opgestuurd. We gaan zien hoe het hier uitpakt."

Het is nog even afwachten wanneer Memphis zijn debuut zal maken voor Corinthians, dat zaterdag een uitduel bij Botafogo speelt. Dit lijkt echter nog te vroeg te komen. "Ik wil graag aan de slag, maar we moeten realistisch zijn", verklaart de spits. "Ik probeer er zo snel mogelijk te staan. We moeten kijken wat het medische team zegt, maar ik denk dat jullie me snel in actie zullen zien."

À propos de Publisher