PSV maakt ruimte door vertrek van liefst zeven (!) spelers komende zomer | OneFootball

PSV maakt ruimte door vertrek van liefst zeven (!) spelers komende zomer | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3 mai 2024

PSV maakt ruimte door vertrek van liefst zeven (!) spelers komende zomer

Image de l'article :PSV maakt ruimte door vertrek van liefst zeven (!) spelers komende zomer
Image de l'article :PSV maakt ruimte door vertrek van liefst zeven (!) spelers komende zomer

© IMAGO

PSV is zeker van een plek in de groepsfase van de Champions League komend seizoen. De Eindhovenaren kijken met een schuin oog al naar de ontwikkelingen op de transfermarkt en weten dat spelers als Joey Veerman en Johan Bakayoko interessant zijn voor clubs uit het buitenland. Volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad zijn zeven spelers wel vrijwel zeker van hun vertrek komende zomer uit het Philips Stadion.


Vidéos OneFootball


Op doel lijkt PSV komende zomer afscheid te gaan nemen van zowel Joël Drommel als Boy Waterman. Drommel kwam in 2021 voor 3,5 miljoen euro over van FC Twente en was destijds in beeld om als eerste doelman aan de slag te gaan bij PSV. Dat liep echter anders en Drommel is ook dit seizoen de tweede keuze achter Walter Benítez. De keeper wil graag weer ergens de eerste keuze zijn onder de lat en lijkt dan ook te willen vertrekken. Waterman beschikt over een aflopend contract in Eindhoven, maar kan volgens Elfrink wel in een andere functie (bijvoorbeeld keeperstrainer) bij PSV blijven.

In de achterhoede lijken de meeste wijzigingen plaats te gaan vinden. Shurandy Sambo beschikt over een aflopend contract en kan elders onderdak gaan zoeken. Sambo is in beeld bij Burnley. Huurspelers als Patrick van Aanholt en Armel Bella-Kotchap keren komend seizoen niet terug bij PSV. Van Aanholt staat naar verluidt nog open voor één laatste buitenlandse avontuur. De toekomst van Sergiño Dest is nog onduidelijk. De Amerikaan ligt zeker tot het einde van dit jaar uit de roulatie, maar PSV wil toch langer met hem door. Barcelona en PSV gaan nog om de tafel om zijn toekomst te bespreken.

Richard Ledezma is de enige middenvelder die komende zomer echt mag vertrekken bij PSV. De Amerikaan komt simpelweg tekort voor het niveau in Eindhoven. Daarnaast is het volgens Elfrink niet ondenkbaar dat ook Tygo Land vertrekt. De achttienjarige middenvelder mag mogelijk op huurbasis minuten gaan maken bij een andere club in de Eredivisie.

De voorhoede lijkt enigszins intact te blijven, als het aan PSV ligt. Hirving Lozano staat in de belangstelling van het Amerikaanse San Diego, maar lijkt pas in aanmerking te komen voor een transfer in de winter van 2025. PSV weet dat Bakayoko erg gewild is en kijkt inmiddels al rond naar mogelijke opvolgers. Couhaib Driouech is ook nog altijd in beeld bij PSV. De buitenspeler moet de naar Union Berlin vertrokken Yorbe Vertessen gaan opvolgen komende zomer.

À propos de Publisher