Rampscenario dreigt bij transfer: 'Zonder hem komt PSV maar moeilijk aan voetballen toe' | OneFootball

Rampscenario dreigt bij transfer: 'Zonder hem komt PSV maar moeilijk aan voetballen toe' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 mai 2024

Rampscenario dreigt bij transfer: 'Zonder hem komt PSV maar moeilijk aan voetballen toe'

Image de l'article :Rampscenario dreigt bij transfer: 'Zonder hem komt PSV maar moeilijk aan voetballen toe'
Image de l'article :Rampscenario dreigt bij transfer: 'Zonder hem komt PSV maar moeilijk aan voetballen toe'

© IMAGO

PSV dreigt met een mogelijk vertrek van Joey Veerman een absolute steunpilaar kwijt te raken, schrijft Rik Elfrink. De journalist van het Eindhovens Dagblad zag dat de Eindhovense ploeg zonder de middenvelder, die zondag tegen Fortuna Sittard (1-1) niet in de basis stond, maar moeilijk op gang kwam. Tegen de Limburgers maakte Jerdy Schouten op aangeven van Veerman, die in de rust was gebracht, de gelijkmaker.


Vidéos OneFootball


"Zo’n wedstrijd diepgaand analyseren, levert niet de meest waardevolle conclusies en inzichten op", schrijft Elfrink over het duel tussen PSV en Fortuna. "Eentje was voor iedereen zichtbaar en dat is dat PSV zonder Veerman maar moeilijk aan het voetballen komt. Gaat hij komende zomer naar het buitenland, dan leveren de Eindhovenaren een bijzonder onderdeel van hun bijna-recordploeg in. Hoe eerder PSV hier duidelijkheid over kan verkrijgen, des te beter het voor de hele club is. Vanaf het voorjaar is bij PSV nóg meer om Veerman gaan draaien dan daarvoor, toen de ploeg in veel wedstrijden uitmuntend presteerde."

Eerder meldde Elfrink al dat PSV ver wil gaan om Veerman langer binnenboord te houden. "PSV wil heel graag dat hij blijft en heeft daar ook veel geld voor over", schreef de clubwatcher. "Veerman kan - als hij dat wil - zijn contract met één, twee of drie jaar verlengen en een sterk verbeterde status krijgen." De huidige verbintenis van de 25-jarige spelverdeler bij PSV loopt nog tot medio 2026 en hij kan rekenen op belangstelling van 'mooie clubs'.

Ook met de rest van de selectie is directeur voetbalzaken Earnest Stewart al druk bezig. "Voor PSV is de voorbereiding op volgend seizoen allang begonnen en met het vastleggen van Malik Tillman succesvol gestart. Op voorhand lonkt niet de transferzomer van de eeuw, maar het kan toch hard gaan als een aantal buitenlandse clubs de portemonnee trekt voor de sleutelspelers van dit PSV", schrijft Elfrink. Onder meer Joël Drommel, Shurandy Sambo en Patrick van Aanholt zullen door hun gebrek aan speeltijd vertrekken, terwijl voor Veerman en Johan Bakayoko een toptransfer lonkt na hun goede prestaties bij PSV.

À propos de Publisher