Miljoenenverlies dreigt bij vertrek miskoop van Sven Mislintat bij Ajax | OneFootball

Miljoenenverlies dreigt bij vertrek miskoop van Sven Mislintat bij Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 juillet 2024

Miljoenenverlies dreigt bij vertrek miskoop van Sven Mislintat bij Ajax

Image de l'article :Miljoenenverlies dreigt bij vertrek miskoop van Sven Mislintat bij Ajax
Image de l'article :Miljoenenverlies dreigt bij vertrek miskoop van Sven Mislintat bij Ajax

© IMAGO

Borna Sosa is een van de spelers die deze zomer mag vertrekken bij Ajax. De linksback komt niet meer in de plannen van de Amsterdammers voor en zou zelfs de overstap naar Borussia Dortmund kunnen maken. Data van FootballTransfers tonen aan dat de Estimated Transfer Value van de Kroaat opnieuw is gedaald en dat daardoor een miljoenenverlies dreigt voor Ajax.


Vidéos OneFootball


Ajax nam Sosa vlak voor het sluiten van de afgelopen zomerse transferperiode voor acht miljoen euro over van VfB Stuttgart. De 27-jarige linksback tekende een contract tot medio 2028 onder toenmalig directeur Sven Mislintat, maar kon tot dusver geen potten breken. De Amsterdammers hebben Sosa nu in de etalage gezet en er is al sprake van interesse.

De Kroaat kwam op voorspraak van directeur voetbalzaken Sven Mislintat naar de Johan Cruijff ArenA en kan de Duitse directeur nu in het kielzog volgen richting het Signal Iduna Park. Borussia Dortmund is, net als Napoli, een van de clubs met interesse in Sosa, die met Kroatië vroegtijdig is uitgeschakeld op het EK in Duitsland.

Voor Ajax is het zaak om Sosa snel van de hand te doen, aangezien zijn ETV maar blijft kelderen. Deze maand is zijn ETV voor de negende maand op rij gedaald. Waar Sosa in oktober nog een ETV van 10,8 miljoen euro vertegenwoordigde, heeft de verdediger nu nog maar een waarde van slechts 5,9 miljoen euro en is hij meer dan twee miljoen euro minder waard dan het bedrag dat Ajax in 2023 voor hem neerlegde.

Gezien de matige prestaties van Kroatië op het EK en Ajax van hem af wil, is de kans groot dat de ETV van Sosa ook in augustus een daling zal laten zien. Voor de Amsterdammers is het om die reden zaak om spoedig met clubs in gesprek te gaan over een mogelijk vertrek. Des te langer de club wacht met de verkoop van Sosa, hoe groter het verlies zal zijn.

À propos de Publisher