Manchester United moet portemonnee trekken om René Hake los te weken bij Go Ahead Eagles | OneFootball

Manchester United moet portemonnee trekken om René Hake los te weken bij Go Ahead Eagles | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27 juin 2024

Manchester United moet portemonnee trekken om René Hake los te weken bij Go Ahead Eagles

Image de l'article :Manchester United moet portemonnee trekken om René Hake los te weken bij Go Ahead Eagles
Image de l'article :Manchester United moet portemonnee trekken om René Hake los te weken bij Go Ahead Eagles

© IMAGO

René Hake gaat zijn loopbaan vervolgen bij Manchester United. Nadat Fabrizio Romano donderdag meldde dat de trainer van Go Ahead Eagles in beeld is om de technische staf van Erik ten Hag te versterken, meldt het Algemeen Dagblad dat Hake al op weg is naar Manchester United. Aangezien Hake nog een contract heeft tot medio 2026, kan Go Ahead Eagles een vergoeding tegemoet zien.


Vidéos OneFootball


Er zullen geen Arne Slot-achtige bedragen richting De Adelaarshorst vloeien deze zomer. Volgens de krant beschikt Hake over een clausule in zijn contract, waardoor Manchester United hem voor een gelimiteerd bedrag kan oppikken in Deventer. Naar verluidt gaat het om een bedrag van maximaal een paar ton.

Een dergelijke vergoeding zou voor Go Ahead Eagles een hard gelag zijn, aangezien de club onder Hake enorme stappen heeft gemaakt. De oefenmeester kwam in 2022 binnen en slaagde erin om met de club het linkerrijtje van de Eredivisie te bestormen. Met als hoogtepunt het binnenhalen van het ticket voor de voorrondes van de Conference League.

Paul Bosvelt, technisch manager van de club, liet zich deze week tegenover De Stentor al uit over een mogelijk vertrek van Hake: "Die levert hier heel goed werk, dus het zou gek zijn als hij niet opvalt. Maar ik ga er niet van uit dat hij vertrekt. Maar je moet wel altijd om je heen blijven kijken. Zo van: wie zouden eventuele goede kandidaten kunnen zijn? Maar ook voor René is het natuurlijk mooi om met Go Ahead Eagles Europees voetbal te spelen.”

Hake werkte in het verleden al samen met Ten Hag bij FC Twente en spraken de afgelopen tijd over een mogelijke samenwerking in Engeland. Het zou voor Hake niet voor het eerst zijn dat hij in de rol van assistent-trainer kruipt. De oefenmeester uit Drenthe werkte eerder al als assistent-trainer bij PEC Zwolle en FC Twente, waarna hij in Enschede uiteindelijk de kans kreeg om op eigen benen te staan. Na een mislukt avontuur bij FC Utrecht kwam Hake in 2022 bij Go Ahead Eagles terecht.

À propos de Publisher