Huurlingen: Wålemark beleeft droomweekend met hattrick | OneFootball

·1 octobre 2024

Huurlingen: Wålemark beleeft droomweekend met hattrick

Image de l'article :Huurlingen: Wålemark beleeft droomweekend met hattrick

Feyenoord verhuurt in seizoen 2024/25 weer diverse spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Net als de afgelopen jaren houdt FR12.nl wekelijks hun prestaties bij in de rubriek Huurlingen. Deze week beleefde Patrik Wålemark een absoluut droomweekend, terwijl ook Ezequiel Bullaude en Marcos López belangrijk waren voor hun ploeg.

Heracles Almelo - sc Heerenveen 2-1Shiloh 't Zand: Basis, 72 minutenMimeirhel Benita: Basis, 90 minutenIlias Sebaoui: Basis, 90 minutenMimeirhel Benita en Ilias Sebaoui waren elkaars directe tegenstander toen Heracles Almelo het vrijdag thuis opnam tegen sc Heerenveen. Daarbij kun je stellen dat Benita de winnaar was van dat duel. Hij won het merendeel van de duels die de twee uitvochten en ook de drie punten gingen naar Heracles, waar uiteraard Shiloh 't Zand ook gewoon weer aan de aftrap stond. Bij de goals was geen van de Feyenoorders betrokken.

Sparta - Fortuna Sittard 1-1Ezequiel Bullaude: Basis, 90 minuten (1 goal)Wie wel trefzeker was, was - wederom - Ezequiel Bullaude. Na zijn goal tegen PSV van vorige week scoorde de Argentijn opnieuw met het hoofd. Deze knappe treffer was bovendien nog belangrijk dan de vorige, want het leverde Fortuna ook een punt op. Bullaude, die net als vorige week als linksbuiten speelde, kreeg zelfs nog meer mogelijkheden, maar die waren (net) niet aan hem besteed.

FC Twente - NAC Breda 1-0Leo Sauer: Basis, 79 minutenLeo Sauer was met NAC dicht bij een punt tegen FC Twente, maar door een strafschop boekte de thuisploeg toch een nipte overwinning. De Slowaak speelde als valse spits, maar kwam er niet erg veel aan te pas.

ADO Den Haag - Jong FC Utrecht 1-1Milan Hokke: Basis, 86 minutenMilan Hokke speelde dit weekend zijn langste wedstrijd tot nu toe voor ADO Den Haag. Waar hij bij zijn eerste basisplaats al na een helft werd gewisseld, mocht hij als centrumverdediger nu 86 minuten blijven staan. Toch was het geen erg succesvolle avond. Hokke maakte weinig indruk en ADO verspeelde punten tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht.

Torino - SS Lazio 2-3Marcus Pedersen: Invaller, 45 minutenMarcus Pedersen kent een moeizame start bij Torino. De Noor schommelt tussen bank en basis, maar maakt de keren dat hij op het veld staat nog niet veel indruk. Dat gold ook afgelopen weekend, toen hij halverwege de wedstrijd tegen Lazio mocht invallen. Dat duel ging - na een 0-1 ruststand - met 2-3 verloren.

Rangers FC - Hibernian 1-0Neraysho Kasanwirjo: Invaller, 5 minutenNa zijn eerste basisplaats eerder in de week, in de Europa League-wedstrijd tegen Malmö FF (0-2 winst), moest Kasanwirjo zondag weer op de bank plaatsnemen. Pas 5 minuten voor tijd kwam hij binnen de lijnen en dus kon hij zelf weinig bijdragen aan de 1-0 zege van Rangers tegen Hibernian.

Vejle - FC Kopenhagen 1-2Marcos López: Invaller, 34 minuten (1 assist)Marcos López keerde bij FC Kopenhagen als invaller terug van zijn schorsing. Het werd een mooie terugkeer, want de Peruviaan was goed voor de beslissende assist. Nadat oud-Feyenoorder Kevin Diks Kopenhagen eerder via een strafschop had teruggebracht in de wedstrijd, leverde López in minuut 85 een goede voorzet af. Deze werd binnengekopt, waardoor de nummer 2 van Denemarken zijn lastige uitwedstrijd tegen de hekkensluiter toch met 1-2 won.

Korona - Lech Poznan 2-3Patrik Wålemark: Basis, 90 minuten (3 goals)Nog belangrijker voor zijn ploeg was Patrik Wålemark. Niet alleen was de Zweed op bezoek bij Korona voor het eerst trefzeker voor Lech Poznan; hij maakte er zelfs gelijk drie. Na een klein kwartier opende hij de score door na een goed uitgespeelde aanval sneller bij de bal te komen dan de keeper. De thuisploeg kwam vervolgens terug tot 2-1, maar na een uur spelen kon Wålemark uit een corner een rebound binnenkoppen. De winnende treffer volgde al twee minuten later. In het doelgebied van de tegenstander was hij opnieuw alert en schoot hij in de verre hoek langs de keeper hard binnen. Zo beleefde de verhuurde Feyenoorder een droomweekend, waarin Lech Poznan dankzij hem nog steeds stevig aan kop gaat in de Poolse competitie.

CD Castellón - Tenerife 2-1Thomas van den Belt: Basis, 90 minuten (gele kaart)Thomas van den Belt blijft met CD Castellón meedraaien in de middenmoot van de Spaanse LaLiga2. Na de nederlaag van vorige week werd er nu weer gewonnen van hekkensluiter Tenerife. Van den Belt speelde geen opvallende rol in die zege, maar stond 90 minuten op het veld en speelde een redelijke wedstrijd.

Jong Ajax - FC Dordrecht 0-1 Jaden Slory: Basis, 90 minutenDevin Haen: Basis, 89 minuten (1 goal)Korede Osundina: Basis, 63 minutenGabriele Parlanti: geen speelminuten Jayson Ezeb: geen speelminuten

FC Dordrecht heeft maandagavond een knappe overwinning geboekt op Jong Ajax. De Amsterdammers speelden met Diant Ramaj, Benjamin Tahirović en Kristian Hlynsson, maar moesten hun meerdere erkennen in de huidige nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie. Feyenoord-huurling Devin Haen was de matchwinner met de enige treffer van de wedstrijd. De spits wist in de eerste helft te profiteren van een grote fout in de achterhoede van de thuisploeg.

OverigMikki van Sas zag Vitesse vanaf de bank met 3-1 verliezen van De Graafschap. Antef Tsoungui ontbrak voor de tweede week op rij in de wedstrijdselectie van OH Leuven.