Financiële problemen dreigen droomtransfer van EK-sensatie naar FC Barcelona te blokkeren | OneFootball

Financiële problemen dreigen droomtransfer van EK-sensatie naar FC Barcelona te blokkeren | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·17 juillet 2024

Financiële problemen dreigen droomtransfer van EK-sensatie naar FC Barcelona te blokkeren

Image de l'article :Financiële problemen dreigen droomtransfer van EK-sensatie naar FC Barcelona te blokkeren

Nu het Europees kampioenschap achter de rug is, lonken diverse uitblinkers van het toernooi naar een transfer. Eén van de meest besproken namen is die van Nico Williams, die zijn droomclub al zou hebben gekozen.

De 21-jarige flankspeler Nico Williams, een product van de jeugdopleiding van Athletic Bilbao, stond lange tijd in de schaduw van zijn oudere broer Iñaki Williams. Ondanks zijn jonge leeftijd is Nico al uitgegroeid tot een van de sterspelers met meer dan 100 wedstrijden voor de  Spaanse bekerwinnaar.


Vidéos OneFootball


Nico Williams koos voor de nationale ploeg van Spanje, terwijl zijn broer Iñaki voor Ghana speelt. Met La Roja veroverde Nico afgelopen weekend de Europese titel, waarbij hij indruk maakte door te scoren in de finale.

Zijn prestaties hebben dan ook de belangstelling van topclubs alleen maar aangewakkerd. Al voor het EK stond Nico Williams op de verlanglijstjes van verschillende clubs. Volgens transferexpert Fabrizio Romano heeft de Europese kampioen zijn zinnen gezet op een overgang naar FC Barcelona. Er zouden momenteel ook onderhandelingen plaatsvinden over de persoonlijke voorwaarden.

Financiële problemen

Toch lijkt een directe transfer naar Catalonië nog niet binnen handbereik. Dit heeft vooral te maken met de financiële problemen bij FC Barcelona. Volgens bronnen van The Athletic is de kans klein dat de club zijn komst deze zomer kan bekostigen, tenzij er flink wat geld wordt opgehaald door de verkoop van andere spelers.

De komende weken zullen cruciaal zijn voor zowel Nico Williams als FC Barcelona. Als de Catalaanse club erin slaagt om voldoende fondsen te genereren door het verkopen van spelers, kan de droomtransfer van Nico Williams naar Barcelona alsnog werkelijkheid worden.

À propos de Publisher