Feyenoord O21 heeft de titel in zicht na winst op Go Ahead Eagles O21 | OneFootball

FR12.nl

·18 mai 2024

Feyenoord O21 heeft de titel in zicht na winst op Go Ahead Eagles O21

Image de l'article :Feyenoord O21 heeft de titel in zicht na winst op Go Ahead Eagles O21

Feyenoord Onder 21 kan het kampioenschap van de najaarscompetitie eigenlijk niet meer mislopen. De Rotterdammers wonnen zaterdagmiddag met 1-4 van de leeftijdsgenoten uit Deventer en staan nu met nog één wedstrijd te gaan op een voorsprong van drie punten en een beter doelsaldo van plus zeven ten opzichte van nummer twee FC Groningen Onder 21.

De spelers van Melvin Boel lieten zien geen last te hebben van spanning bij het begin van de wedstrijd. Al na zes minuten spelen kon Nesto Groen namelijk een perfecte voorzet van Joep van der Sluijs rustig over de doellijn schieten. Vervolgens bleven de Rotterdammers de bovenliggende partij, werden er weinig kansen weggegeven en schoot Fabiano Rust namens Feyenoord na 38 minuten voor de tweede keer de bal tegen het net.

Tien minuten na rust scoorde Go Ahead Eagles nog de aansluitingstreffer, maar ook hier was Feyenoord niet van onder de indruk. In minuut 77 kwam Van der Sluijs dreigend naar binnen, speelde hij zijn tegenstander uit en krulde hij de bal in de verre hoek. In de laatste minuut van reguliere speeltijd was het vervolgens Zepiqueno Redmond met het laatste doelpunt van de middag.

Hoewel Feyenoord dus hard op weg is naar het kampioenschap en de daarbij behorende beslissingswedstrijd tegen de kampioen van de najaarscompetitie, betekent dit niet direct dat ook de Tweede Divisie binnen handbereik is. Om te promoveren moet Jong Almere City of Jong Sparta Rotterdam namelijk op plek tien of lager eindigen. Beide teams uit de Tweede Divisie presteren uitzonderlijk goed en kunnen bij een overwinning al zeker zijn van nog een seizoen op het niveau waar men bij Feyenoord zo ontzettend graag naartoe wil.

Opstelling Feyenoord O21Van Sas; Arnaud, De Blok, Valk, Candelaria; Kleijn, Hokke, Van der Sluijs; Rust, Groen, Rais.