Bij Ajax getipte directeur verlengt contract: 'De club is ambitieus, dat past bij mij' | OneFootball

Bij Ajax getipte directeur verlengt contract: 'De club is ambitieus, dat past bij mij' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27 juin 2024

Bij Ajax getipte directeur verlengt contract: 'De club is ambitieus, dat past bij mij'

Image de l'article :Bij Ajax getipte directeur verlengt contract: 'De club is ambitieus, dat past bij mij'
Image de l'article :Bij Ajax getipte directeur verlengt contract: 'De club is ambitieus, dat past bij mij'

© IMAGO

Jan Streuer is ook komend seizoen verbonden aan FC Twente. De inmiddels 73-jarige beleidsbepaler heeft zijn aflopende contract met een seizoen verlengd. In 2020 werd hij binnengehaald als directeur voetbalzaken, een rol die Arnold Bruggink sinds afgelopen zomer vervult. Arnold Streuer is echter wel aan de club verbonden gebleven als adviseur van de 46-jarige oud-speler van onder meer FC Twente en PSV.


Vidéos OneFootball


"Ik heb het erg naar mijn zin bij FC Twente en werk prettig samen met de mensen binnen de club", zegt Streuer via de officiële kanalen. "De rol die ik heb bevalt me prima en het is fijn dat we met FC Twente ook in het nieuwe seizoen weer in Europa spelen. De club is ambitieus, dat past bij mij, en ik wil mijn bijdrage blijven leveren." Ook Bruggink is blij met het langer aanblijven van de ervaren beleidsman. "Het is mooi dat Jan ook komend seizoen aan FC Twente verbonden blijft en we van zijn kennis en ervaring gebruik kunnen blijven maken. Het is heel fijn om met Jan samen te werken en hij speelt binnen het voetbalbedrijf een belangrijke rol."

De club is ambitieus, dat past bij mij, en ik wil mijn bijdrage blijven leveren

- Jan Streuer verlengt zijn contract bij FC Twente

Streuer stapte in juni 2020 in bij Twente. De club uit Enschede was toen net als veertiende geëindigd in de door corona afgebroken competitie. De jaren erna werd duidelijk de lijn naar boven gevonden en afgelopen seizoen eindigde Twente zelfs op de derde plek, achter landskampioen PSV en Feyenoord. Daardoor maakt Twente zelfs kans op kwalificatie voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Twente treedt in de derde voorronde tegen Rangers FC, Slavia Praag, FC Salzburg of LOSC Lille. Mocht de club het tweeluik winnen, dan volgt daarna nog een ronde in de play-offs.

Streuer werd eerder door Hans Kraay junior en Sjoerd Mossou getipt als mogelijke directeur voor Ajax. De Amsterdammers hoopten met de aanstelling van Alex Kroes als algemeen directeur de rust terug te kunnen brengen. Hij werd echter kort na zijn komst geschorst vanwege vermeende handel met voorkennis in het aandeel Ajax. Inmiddels is Kroes aangesteld als technisch directeur.

"Het zou een boel oplossen. denk ik. Het zou wel helpen als er iemand komt die enorm ervaren is, met niemand iets te maken heeft en gewoon normale beslissingen kan nemen”, zei Mossou destijds bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. De verslaggever van het Algemeen Dagblad denkt dat het ‘in ieder geval niet slechter zou worden’. “Dat kan bijna niet.” Streuer hoorde het lachend aan. “Het moet beter daar natuurlijk, ze willen beter. Ik zit nu bij FC Twente, dus hoe het verder gaat weet je nooit in het voetbal." Kraay junior vond dat geen duidelijke 'nee'. "Ik hoor net dat ze gewoon kunnen bellen." Streuer: "Ik nodig niemand uit om te bellen. Maar ik neem iedereen op, welke club het ook is."

À propos de Publisher