Ajax bereikt ook akkoord met Juventus over Rugani: meer details over deal bekend | OneFootball

Ajax bereikt ook akkoord met Juventus over Rugani: meer details over deal bekend | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 août 2024

Ajax bereikt ook akkoord met Juventus over Rugani: meer details over deal bekend

Image de l'article :Ajax bereikt ook akkoord met Juventus over Rugani: meer details over deal bekend
Image de l'article :Ajax bereikt ook akkoord met Juventus over Rugani: meer details over deal bekend

© IMAGO

De transfer van Daniele Rugani is bijna in kannen en kruiken, meldt Alfredo Pedullà. De Italiaanse journalist, die eerder al melding maakte van de interesse van Ajax, schrijft dat de verdediger van Juventus zijn jawoord aan Francesco Farioli heeft gegeven. De club uit Amsterdam heeft nu ook een akkoord over een huurdeal met de club uit Turijn, waar Rugani nog tot de zomer van 2026 vastligt.


Vidéos OneFootball


Farioli is volgens meerdere bronnen zeer gecharmeerd van Rugani, die ook interesse van andere clubs geniet. In zijn thuisland wordt de dertigjarige mandekker begeerd door Genoa, Bologna en Atalanta, terwijl in Saoedi-Arabië een lucratief avontuur bij Al-Shabab lonkt. Bij Ajax is hij in beeld als nieuwe leider van de defensie, die ervaring tekort komt. Vorige week donderdag vormde Devyne Rensch (21), Josip Sutalo (24), Youri Baas (21) en Jorrel Hato (18) de verdediging in de Europa League-voorrondewedstrijd tegen FK Vojvodina (1-0 winst).

Een akkoord met Juventus leek door de financiële situatie van Ajax niet helemaal realistisch. Directeur voetbalzaken Alex Kroes kan pas handelen als er spelers verkocht zijn. De beleidsman wil de selectie dolgraag renoveren, maar trok tot nog toe alleen Bertrand Traoré op transfervrije basis aan.

Eerdr schreef Voetbal International dat Sutalo de sleutel was voor de komst van Rugani. De Kroaat wil vooralsnog niet meewerken aan een vertrek, wat volgens clubwatcher Tim van Duijn wel nodig was om de Italiaan binnen te halen. Dat is volgens Pedullà echter niet waar. "Farioli heeft nog niet besloten over Sutalo, maar hij heeft al het jawoord van de Toscaanse verdediger", verwijst de transfermarktexpert naar Rugani.

De mandekker maakte in de winter van 2015 de overstap van Empoli naar Juventus, nadat hij in 2012/13 al een seizoen op huurbasis bij la Vecchia Signora doorbracht. De zevenvoudig international maakte de rest van het seizoen 2014/15 wel op huurbasis af bij Empoli, waarna hij in totaal 148 wedstrijden voor Juventus zou spelen. Daarin was Rugani goed voor elf goals en een assist.

À propos de Publisher