Van Praag lijnrecht tegenover bestuursraad Ajax over toekomst in Amsterdam | OneFootball

Van Praag lijnrecht tegenover bestuursraad Ajax over toekomst in Amsterdam | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·14 de septiembre de 2024

Van Praag lijnrecht tegenover bestuursraad Ajax over toekomst in Amsterdam

Imagen del artículo:Van Praag lijnrecht tegenover bestuursraad Ajax over toekomst in Amsterdam

Michael van Praag denkt er niet aan op te stappen bij Ajax, zo schrijft Het Parool. De bestuursraad van de Amsterdammers wil juist graag een nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen, waardoor Van Praag hiermee niet aan de wensen van de grootaandeelhouder voldoet.

Ajax maakte vrijdag bekend dat financieel directeur Susan Lenderink per 1 maart 2025 vertrekt uit de Johan Cruijff ArenA. Eerder gingen algemeen directeur ad interim Jan van Halst, chief sports officer Maurits Hendriks en technisch directeur Sven Mislintat haar al voor, terwijl ook de zittende commissarissen Georgette Schlick, Annette Mosman, Cees van Oevelen en Leo van Wijk hun vertrek uit Amsterdam aankondigden.


OneFootball Videos


De bestuursraad, de grootaandeelhouder van Ajax, zou ook graag zien dat voorzitter van de RvC Van Praag binnenkort vertrekt uit de hoofdstad, maar de bestuurder maakt nog geen aanstalten te vertrekken. Hij is de enige die de bestuursraad graag ziet vertrekken die zijn eigen aftreden nog niet heeft aangekondigd. Het lijkt er dus op dat Van Praag nog niet van plan is zijn rol als voorzitter achter zich te laten.

Mocht de bestuursraad het voor elkaar krijgen Van Praag de deur te wijzen bij Ajax, zullen de Amsterdammers liefst zeven nieuwe bestuursleden moeten vinden. Zo moet er een opvolger komen van Lenderink, terwijl de functie van algemeen directeur momenteel nog wordt vervuld door commercieel directeur Menno Geelen. Daarnaast zijn er dus vier nieuwe commissarissen nodig en bij voorkeur ook een opvolger voor Van Praag als voorzitter van de RvC.

Ver detalles de la publicación