Van den Boomen heeft spijt van uitspraken richting Van ‘t Schip: ‘Echt een misstap van me’ | OneFootball

Van den Boomen heeft spijt van uitspraken richting Van ‘t Schip: ‘Echt een misstap van me’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 de mayo de 2024

Van den Boomen heeft spijt van uitspraken richting Van ‘t Schip: ‘Echt een misstap van me’

Imagen del artículo:Van den Boomen heeft spijt van uitspraken richting Van ‘t Schip: ‘Echt een misstap van me’
Imagen del artículo:Van den Boomen heeft spijt van uitspraken richting Van ‘t Schip: ‘Echt een misstap van me’

© IMAGO

Branco van den Boomen heeft een teleurstellend eerste seizoen (bijna) achter de rug bij Ajax. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van Toulouse en hoopte in Amsterdam om de prijzen te kunnen meespelen. Maar niets was minder waar: Ajax verkeerde in misschien wel de grootste crisis van de club ooit en tot overmaat van ramp lag Van den Boomen lange tijd uit de roulatie met een slepende blessure. De middenvelder is dan ook van mening dat hij het verkeerd heeft aangepakt.


OneFootball Videos


Liefst vijftien wedstrijden miste Van den Boomen dit seizoen door een knieblessure. De middenvelder, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, vindt dat hij daar grotendeels zelf schuldig aan is: “Ik baal heel erg van de uitwedstrijd tegen AZ (2-0, red.) van een paar maanden geleden. Ik kwam toen net terug van een knieblessure en had die donderdag 120 minuten gespeeld tegen Bodø/Glimt. Drie dagen later moesten we alweer tegen AZ.”

“Met al mijn ervaring had ik toen moeten aangeven dat ik daar nog niet klaar voor was”, zegt Van den Boomen in een uitgebreid interview met Voetbal International. “Dat is echt een misstap geweest van me. Ik moet mijn lichaam nu wel goed genoeg kennen om te zeggen: ‘Oké, je komt terug van drie maanden revalideren, je speelt 120 minuten op donderdag, dan kan je drie dagen later niet alweer starten.’ Want nu speelde ik een slechte wedstrijd en daardoor belandde ik weer op de bank.”

De 28-jarige middenvelder is inmiddels weer fit en wil vooruitkijken: “Hopelijk kunnen we dat als organisatie volgend jaar gewoon beter neerzetten. Als de trainer en de td iets beter kunnen samenwerken dan afgelopen zomer om die selectie meer in balans te brengen, dan zien we er allemaal beter uit.”

Als het aan Van den Boomen ligt, is hij volgend seizoen nog speler van Ajax: “Ja, wat mij betreft wel, ik wil het liefst gewoon blijven. Zo ben ik altijd wel: ik wil iets rechtzetten. Dit jaar was van mij zelf ook gewoon slecht, van de club ook. Daar hoeven we niet over te liegen, het was gewoon heel teleurstellend.” Van den Boomen hoopt dan ook dat er komende zomer gekeken gaat worden naar de selectie: “Kijk, ik weet natuurlijk niet hoe de selectie eruit komt te zien, je wil altijd speelminuten maken en je hoopt dat de trainer het in je ziet zitten. Het zou mooi zijn als er echt een toptrainer komt waarmee we vooruit kunnen. Je bent natuurlijk wel nog steeds Ajax, dus ik denk wel dat veel spelers en trainers hier nog steeds naartoe willen komen.”

Ver detalles de la publicación