Van den Boomen haalt indirect uit naar Henderson: ‘Denk dat het wel een beetje overdreven wordt’ | OneFootball

Van den Boomen haalt indirect uit naar Henderson: ‘Denk dat het wel een beetje overdreven wordt’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 de mayo de 2024

Van den Boomen haalt indirect uit naar Henderson: ‘Denk dat het wel een beetje overdreven wordt’

Imagen del artículo:Van den Boomen haalt indirect uit naar Henderson: ‘Denk dat het wel een beetje overdreven wordt’
Imagen del artículo:Van den Boomen haalt indirect uit naar Henderson: ‘Denk dat het wel een beetje overdreven wordt’

© IMAGO

Ajax zal komende zomer de selectie tegen het licht moeten houden om ervoor te zorgen dat een derde rampjaar voorkomen kan worden. Daarbij moeten de Amsterdammers uitkijken dat sterspelers als Steven Bergwijn en Jordan Henderson niet de deur achter zich dichttrekken. Laatstgenoemde zou ontevreden zijn met de topsportcultuur bij Ajax, maar volgens Branco van den Boomen valt dat allemaal wel mee.


OneFootball Videos


De 28-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer over van Toulouse en hoopte in Amsterdam om de prijzen mee te gaan spelen. Mede door het vertrek van Dusan Tadic en Mohammed Kudus vielen die plannen al gauw in het water. Toch had Van den Boomen niet verwacht dat het seizoen dermate zou tegenvallen als dat nu het geval is: “Toen ik tekende, was er volgens mij nog geen één speler weg, in principe was iedereen er nog. Dus ik dacht: Oké, Ajax heeft een minder jaar achter de rug, maar het is nog steeds de grootste club van Nederland met verreweg het grootste budget, dus we gaan gewoon gelijk weer meespelen voor de titel. Kampioen van Nederland worden, dat zou ik echt fantastisch vinden. Dus ik had geen enkele twijfel. Dat het zo’n jaar zou worden, kon sowieso niemand voorspellen.”

Onlangs kwam naar buiten dat Henderson na een half jaar zou overwegen om te vertrekken bij Ajax. Het gebrek aan topsportmentaliteit zou hier ten grondslag aan liggen, schreven verschillende media. Volgens Van den Boomen valt dat allemaal wel mee: “‘Daar kunnen we zeker stappen in zetten, maar ik denk dat het wel een beetje overdreven wordt.”

In gesprek met Voetbal International legt Van den Boomen waar het op dit moment aan ontbreekt: “Ik denk dat we twee of drie ervaren jongens erbij nodig hebben die de toon gaan bepalen met spelers als Jordan Henderson of Steven Berghuis. Dan heb je een groep van vier à vijf jongens die de druk erop zetten en kan het heel snel vooruit gaan. Ik denk dat er wel beleving in de groep zit hoor. Je ziet ook dat als we achter staan, we ook wel vaak terugkomen, ik zie niet dat jongens er met de pet naar gooien.”

Het is alleen de vraag of Van den Boomen er komend seizoen nog bij is: “Ja, wat mij betreft wel, ik wil het liefst gewoon blijven. Zo ben ik altijd wel: ik wil iets rechtzetten. Dit jaar was van mij zelf ook gewoon slecht, van de club ook. Daar hoeven we niet over te liegen, het was gewoon heel teleurstellend. Maar ik zit in eigen land en ik heb het goed hier, dus ik hoef niet ineens weg. Kijk, ik weet natuurlijk niet hoe de selectie eruit komt te zien, je wil altijd speelminuten maken en je hoopt dat de trainer het in je ziet zitten. Het zou mooi zijn als er echt een toptrainer komt waarmee we vooruit kunnen. Je bent natuurlijk wel nog steeds Ajax, dus ik denk wel dat veel spelers en trainers hier nog steeds naartoe willen komen.”

Ver detalles de la publicación