Valentijn Driessen voorziet grote problemen bij Ajax na rel bij Nederlands elftal | OneFootball

Valentijn Driessen voorziet grote problemen bij Ajax na rel bij Nederlands elftal | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·9 de septiembre de 2024

Valentijn Driessen voorziet grote problemen bij Ajax na rel bij Nederlands elftal

Imagen del artículo:Valentijn Driessen voorziet grote problemen bij Ajax na rel bij Nederlands elftal
Imagen del artículo:Valentijn Driessen voorziet grote problemen bij Ajax na rel bij Nederlands elftal

© Videostill De Oranjezomer

Wout Weghorst is de afgelopen dagen onderwerp van gesprek bij het Nederlands elftal na akkefietjes met zowel Jurriën als Quinten Timber. De kersverse aanvaller van Ajax bleek behoorlijk gefrustreerd na zijn reserveplek tegen Bosnië en Herzegovina (5-2) en zorgde op het trainingsveld voor een confrontatie. Valentijn Driessen verwacht dan ook dat dit geen eenmalig incident zal blijken te zijn.


OneFootball Videos


“Het kleine tikje van Jurriën Timber op de voet van Weghorst in een partijtje met reserves en de duw van Quinten Timber in de rug van de spits deden de emmer blijkbaar even overlopen”, schrijft Driessen maandag in zijn column voor De Telegraaf. Volgens Driessen was de spits van Ajax behoorlijk gefrustreerd en verstoorde hij daarmee de voorbereiding: “Voor de tweede keer in korte tijd, want veertien uur eerder stiefelde Weghorst al boos weg uit de mixed-zone. Voor de derde keer werd de spits na Nederland-Bosnië en Herzegovina gevraagd hoe hij dacht over zijn rol als pinchhitter bij Oranje. Terwijl de Tukker zich bij afwezigheid van Memphis Depay zo graag opwerpt als eerste spits.”

Ronald Koeman koos ervoor om Joshua Zirkzee de voorkeur te geven tegen Bosnië en Herzegovina. Terwijl Brian Brobbey dinsdag mag starten tegen Duitsland. Voor Weghorst was dat besluit een behoorlijke aderlating. “Dat gaat nog wat worden met Weghorst en Brobbey”, schrijft Driessen. De Amsterdammers hebben met Chuba Akpom, Julian Rijkhoff en dus zowel Weghorst als Brobbey in totaal vier spitsen in de selectie, waardoor de kans groot is dat één of twee spitsen echt buiten de boot zullen vallen.

“Bij Ajax weten ze gelijk wat ze staat te wachten met het aantrekken van Weghorst. Dat gaat nog wat worden met de twee internationals Weghorst en Brobbey, die elkaars directe concurrenten zijn voor de spitspositie. Waarbij Brobbey vooralsnog een streepje voor heeft als degene met de oudste rechten.”

Ver detalles de la publicación